facebook

НБУ розглядає можливість випуску цифрових грошей

В еру загальної діджиталізації електронні гроші здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайним.
Про це написав очільник НБУ Кирило Шевченко у Фейсбуці.

У Нацбанку позитивно оцінюють можливість випуску цифрових грошей та ініціювали внесення змін до законодавства. «Е-гривня здатна стати рівноцінним еквівалентом звичайній гривні», — заявив Кирило Шевченко, коментуючи новини про плани випуску в 2021 році цифрової валюти.

«Національний банк України, який активно досліджує тематику CDBC ще з 2016 року, вже ініціював внесення таких змін до законодавства. Визначення „цифрових грошей Національного банку України“ та право НБУ на їх випуск включені до законопроєкту 4364 про платіжні послуги», — зазначив головний банкір країни.

Очільник НБУ заявив, що введення електронної гривні передбачає створення платіжної інфраструктури для її обігу на ринку, а обсяги інвестицій і робіт залежать, в тому числі, від того, які завдання вирішуватиме е-гривня.

«Це будуть роздрібні або корпоративні платежі? Нею будуть користуватися фізичні або юридичні особи? Повноцінний розвиток такого масштабного проєкту потребує активного залучення учасників ринку, включаючи інвестиції з їх боку. У той же час Національний банк позитивно оцінює можливість випуску цифрових грошей, які в еру загальної діджиталізації здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні», — написав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

НБУ розглядає можливість випуску цифрових грошей