facebook

В Україні створено універсальний тест для діагностики одночасно коронавірусу і грипу

Українські вчені з Інституту молекулярної біології і генетики розробили ПЛР-тест, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі відразу трьох вірусів – SARS-CoV-2 (коронавірусу) та штами А і В вірусу грипу.

Про винахід повідомили в Інституті молекулярної біології і генетики (ІМБіГ). Вказується, що час такого комбінованого тестування триває близько 6 годин. Нові ПЛР-тести перевіряли на зразках від хворих, які науковцям передав Центр громадського здоров’я в м. Києві, розповів директор ІМБіГ академік Михайло Тукало. «Сподіваємося на зацікавленість МОЗ комбінованим ПЛР-тестом», – сказав він. Оскільки симптоми коронавірусу і грипу схожі, такий ПЛР-тест особливо актуальний зараз, коли в Україні очікують на сезонну епідемію грипу.

А поки ж вчені працюють над розробкою ще однієї тест-системи, яка дозволить визначити одразу 5 вірусів, серед яких дуже підступні для дітей – риновірусу та кору.

Комітет Верховної Ради з питань здоров’я рекомендує парламенту ухвалити закон №4491, спрямований проти ввезення, виготовлення та збуту підробних тестів на коронавірус та іншої фальсифікованої медичної продукції.

Раніше СБУ викрила у Києві банду, яка продавала підробні тести на COVID-19. А Інтерпол попередив країни про підробки вакцини від Covid-19. Поліції країн світу рекомендується бути готовою до спроб продажу підробок вакцини, її викрадень, а з поступовим відновленням активніших подорожей – злочинці ймовірно будуть продавати підробки тестів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні створено універсальний тест для діагностики одночасно коронавірусу і грипу