facebook

Україна закриється від частини країн, через нового “Covid-мутанта”, майже ухвалено рішення

Уряд України запланував обмежити авіасполучення з країнами, де виявили новий мутований штам коронавірусу до 1 січня 2021 року, вже напрацьовано дане рішення, найблищим часом його мають ухвалити.

Про це повідомляє “Obozrevatel” з посиланням на власні джерела в уряді. Також, вони уточнило, що таке обмеження варто розглядати як тайм-аут, щоб зрозуміти, наскільки агресивною є ця мутація і які саме наслідки викликає у хворої людини.

“До 1 січня обмежимо авіасполучення. Можливо, у багатьох країнах є така мутація. Це час, щоб з’ясувати, чи є такий вірус десь ще. Йдеться про зміну утворень на оболонці, мутації в геномі, але закодовані в білку. Це нібито призводить до більш легкої передачі вірусу, але немає доказів щодо важкої клініки. Рішення практично напрацьовано, сьогодні-завтра повинні ухвалити”, – розповіло джерело в уряді.

Раніше виданю “Obozrevatel”, про призупинення авіасполучення з рядом країн, в яких виявили новий вірус-мутант, розповідав Михайло Подоляк – радник глави Офісу президента.

“Офіційні повідомлення про новий штамп коронавірусу, з набагато більшою агресією і швидкістю поширення, змушує всі країни вкотре переглянути формати власного захисту. Одним із них вважається закриття прямих перельотів. Як варіант, цілком може бути розглянута пропозиція про тимчасове закриття прямого авіасполучення зі країнами, де з’явився вірус-мутант. Україна вкрай уважно стежить за тим, що відбувається”, – наголосив Михайло Подоляк.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна закриється від частини країн, через нового “Covid-мутанта”, майже ухвалено рішення