facebook

Парадокс Харкова: Кернес залишив місту багатомільйонні кредити та туалет за 200 тисяч доларів

Геннадій Кернес залишив Харкову парки під заставу муніципального майна, туалет за 200 тисяч доларів та багатомільйонні кредити. Нині місто готується до прощання зі своїм очільником. Містяни тричі обирали Кернеса мером: навіть тоді, коли його жодного разу не бачили протягом передвиборчої кампанії, адже від вересня він перебував на лікуванні в берлінській клініці.

Про парадокс великого міста і його улюбленого керманича – у матеріалі ТСН.

На стінах Харківської міської ради портрети колишніх мерів: убитий на полюванні Євгеній Кушнарьов та Михайло Добкін, який керував Харковом у 2006-2010 роках, проте фактично ним самим керував Кернес. Його портрета тут поки немає, як і таблички на його кабінеті. Тут досі жартують – це кімната, якій підпис не потрібен. У кабінет Кернеса сьогодні не пускають.

Якщо попросити харків’ян показати місто, вони обов’язково приведуть до парку Горького. Гордість Харкова − його всі називають “особистим здобутком Кернеса”. Хоча все тут куплено в кредит.

“Під цей кредит закладено майно метрополітену та міськради. Це не простий кредит, а під майнову заставу”, – каже співзасновник Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Євген Лісічкін роками вивчав схеми, які використовували, коли відновлювали парк Горького:

“Закуповується рулонний газон і втричі дорожче, аніж ми закупили б за ринковими цінами”.

Одне з найскандальніших місць у парку – це туалет за 200 тисяч доларів. І все це грошей місту не приносить. Головний редактор місцевого сайту Олег Скрипник показує численні новини про шалений різновид схем, за якими відмивають гроші:

“Від початку 2020 року парк заробив 32 тисячі гривень з усіма точками громадського харчування та з десятками атракціонів”.

Про корупцію Кернеса говорили всі засоби масової інформації, які йому не належали. Якщо харків’яни про це знають, то чому ж обирали його навіть на смертному одрі?

Розслідувачка Марина Ніколаєва схемам Кернеса присвятила години новинних репортажів, але електорат усе одно обирав саме цього міцного господарника:

“Бачили, що він справжній господар. Міцний на слово”.

Бренд Харкова ще на довгі роки – так про Кернеса говорить його соратник і нині секретар міськради Ігор Терехов. За боргові зобов’язання Терехов не переживає і обіцяє добудувати ще й безкоштовний зоопарк. Секретар міськради хоче, аби в Харкові Кернеса не забували, і збирається запропонувати депутатам увіковічити його ім’я:

“Я ініціюю це питання, щоб назвали один з проспектів у місті Харкові”.

Один із найімовірніших варіантів – проспект Науки. На ньому розташований готель “Національ”, де жив Кернес. Він займав увесь другий поверх. У готелі – квіти і приспущені стяги. А в номерах, по телевізору, на каналі, який асоціюють із Кернесом, постійно розповідають, що Харків сумує.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Парадокс Харкова: Кернес залишив місту багатомільйонні кредити та туалет за 200 тисяч доларів