facebook

Кулеба заявив, що Україна є невід’ємною і природною частиною євроатлантичного простору

Про це розповів очільник МЗС Дмитро Кулеба в нещодавному інтерв’ю ТСН.
Фішкою попередньої влади було отримання статусу основного союзника США поза НАТО? Що нам це дасть і чи треба нам цей статус?”

– Фішкою цієї влади є отримання Україною повноцінного членства у Північноатлантичному альянсі. Коли йдеться про якийсь інший статус, про той статус, який ви згадали, я хочу, щоб всі наші читачі та глядачі розуміли один факт. Статус, про який ви говорите, не надає жодних безпекових гарантій для країни, яка таким статусом наділена. Тут ідеться, скажімо так, про посилену військову співпрацю між США і країною з таким статусом. Ті, хто уважно стежить за динамікою українсько-американських відносин, знають, що з року в рік наше військово-технічне співробітництво зміцнюється. Зростають і обсяги того, що ми отримуємо, або закуповуємо в США, і виділені кошти на військову підтримку України. Тобто, ми вже дуже серйозно просунулися в цій сфері. Ми будемо обговорювати з новою адміністрацією це питання, будемо зважувати всі “за” і “проти”, бо тут є і політичний елемент.

Наразі цим статусом наділені країни, які не належать до євроатлантичного простору. Тобто, вони жодним чином не можуть стати частиною євроатлантичного простору, тому що так склалася географія. Україна є невід’ємною і природною частиною євроатлантичного простору. Тому ми маємо завжди бити в точку членства в НАТО. Це є абсолютним і безумовним пріоритетом”, – зазначив Дмитро Кулеба у інтерв’ю ТСН.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кулеба заявив, що Україна є невід’ємною і природною частиною євроатлантичного простору