facebook

Мерам, які відмовилися вводити локдаун, нагадали про можливі наслідки

Мери Черкас і Тернополя ставлять під загрозу життя та здоров’я великої кількості українців, відмовляючись запроваджувати локдаун з 8 січня.


Про це заявив нардеп від “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький в ефірі телеканалу “Україна 24“.

“Це не вперше мери кажуть, що не будуть дотримуватися. Я вважаю, що Україна – правова держава, і тут є постанова уряду, яку мають виконувати всі без виключення, тим більше мери. Особливо мер Черкас – він вже вибачався за те, що колись відмовлявся виконувати. Я тільки не розумію – вибори закінчилися, навіщо йому зараз це робити?” – наголосив Радуцький.

Також він навів приклад інших країн.

“Ми бачили, наприклад, Польщу, яка вийшла на 500 хворих на добу, а потім мала 60 тисяч. Я хотів би запитати у пана мера, хто буде винний у тому, коли, не дай Боже, така ситуація відбудеться в місті Черкаси, і кого він звинувачуватиме, що в нього не вистачає ліжок?.. Мені сподобалось, як відреагував мер міста Києва, який сказав – так, це важко, місто втрачає податки, але ми розуміємо, що життя людей набагато важливіше. Так само і мер Львова. Мають бути не тільки популістичні рішення, а й адекватні”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мерам, які відмовилися вводити локдаун, нагадали про можливі наслідки