facebook

Вже з понеділка: українцям дадуть лише 10 днів, потім буде проблемно та дорого

Детальна інформація

Наближається період, коли електропостачальники мають право відключити електропостачання у боржників. Цю інформацію оприлюднила одна з компаній-постачальників, пише портал “Стіна”

Згідно з оголошеним компанією Yasno, уже до кінця поточного місяця українці можуть стати свідками перших відключень електропостачання через наявні борги. З початком січня боржники почали отримувати сповіщення про необхідність вирішити питання зі сплатою боргу.

Варто зауважити, що спочатку надається 10 робочих днів (відрахунок починається з дня отримання письмового сповіщення). Протягом цього часу споживач має можливість оплатити свої борги за електропостачання й уникнути можливого відключення. У компанії підкреслюють, що їхня мета не полягає у масових відключеннях, а в першу чергу вони намагаються донести до своїх клієнтів важливість своєчасної оплати.

У випадку ігнорування сповіщення та наявності значних боргів буде запроваджена спеціальна процедура відключення електропостачання. У Yasno підкреслюють, що всі штрафні санкції будуть застосовані в межах законодавства, наприклад, через звернення до суду для стягнення боргу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше в компанії було зазначено, що при відключенні враховуватиметься не лише сума боргу, але і термін, протягом якого клієнт уникав сплати за послуги електропостачання. Проте, світло не буде відключатися жителям зони активних воєнних дій, навіть у разі наявності боргу.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже з понеділка: українцям дадуть лише 10 днів, потім буде проблемно та дорого