facebook

Жіночі та чоловічі мізки дійсно відрізняються. І це видно навіть на фото!

Хочете дізнатися, чим саме?

Чоловіки і жінки відрізняються один від одного не тільки зовні. Мислимо ми також по-різному. Так склалося в процесі еволюції.

Чоловікам дісталося розвинене просторове мислення, адже в давні часи їх головним завданням було полювання. Жінки, які зберігали вогнище і виховують дітей, розвинули в собі здатність до багатозадачності і навчилися налагоджувати соціальні контакти.

Сьогодні відмінності між чоловіками і жінками підтверджують також дані, отримані в процесі сканування мозку.

Вчені з Пенсільванського університету (University of Pennsylvania) спільно з доктором Рагіні Верма провели наймасштабніше в своєму роді дослідження з участю 428 чоловіків і 521 жінки.

Ось що з’ясували вчені:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
  • зв’язок між лівою і правою півкулею у жінок набагато краще;
  • у чоловіків мозкова діяльність особливо активно протікає в мозочку, який відповідає за моторику і регулювання рівноваги;
  • чоловіки швидше сприймають і обробляють інформацію, тому що зв’язок між передньою і задньою частками півкуль у них набагато краще, ніж у жінок;
  • жінки краще сприймають зорову інформацію – обличчя, зовнішні ознаки предметів.

Виявилося, найбільш великі межнейронні зв’язки в мозку чоловіка проходять уздовж усього органу, а мозок жінок, навпаки, укріплений в поперечнику.

Відмінності у структурі мозку чоловіків і жінок не були вродженими, вони проявлялися з віком: їх майже не виявили у дівчат і хлопців віком до 13 років. Різниця ставала помітною починаючи з підліткового віку (від 13 до 17 років), її фіксували і у молодих людей старше цього віку.

Відомо, що чоловіки краще за жінок справляються з вирішенням завдань на обробку просторової інформації та сенсомоторну швидкість.

Жінки перевершують чоловіків, коли мова йде про запам’ятовування, уважність та соціальні навички.

Наступне дослідження вчених буде присвячено визначенню розходжень у структурі мозку людей, які належать до різних національностей чи соціальних груп.

А ви помічали, що чоловіки і жінки думають по-різному? В чому це проявлялося?

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Жіночі та чоловічі мізки дійсно відрізняються. І це видно навіть на фото!