facebook

У Львові онкологи видалили 47-річній жінці пухлину вагою 30 кг

Понад шість годин у Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі тривала операція з видалення 30 кг пухлини.

Про це повідомили 15 лютого у пресслужбі Львівського онкологічного центру.

“До нас, у Львівський онкоцентр, звернулась пацієнтка В., 47 років. Два роки тому у неї почав збільшуватись живіт. Особливого значення вона цьому не надала, оскільки вважала, що набрала тільки зайву вагу. До свого сімейного лікаря прийшла у січні 2021 року і на ультразвуковому обстеженні було виявлено величезну пухлину в череві. За порадою свого сімейного лікаря звернулась до хірургів Львівського онкологічного центру. За кілька днів вони провели всі необхідні обстеження та підготували хвору до операції”, – розповів генеральний директор комунального підприємства Львівської обласної ради Ігор Ковальчук.

За його словами, в перших числах лютого була зроблена операція, під час якої видалено гігантську пухлину, що складалася з декількох фрагментів. Вага пухлини становила понад 30 кг.

Понад 6 годин оперували абдомінальні хірурги: завідувач відділення Мирон Огорчак, хірург Юрко Ковальчук, Петро Гиря, анестезіолог Тетяна Новіцька, операційна медсестра Ганна Когут, анестезистка Ірина Бардашевська. Операція пройшла успішно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Львові онкологи видалили 47-річній жінці пухлину вагою 30 кг