facebook

Треба захищати російськомовних: у Кремлі пояснили обіцянку Путіна “не кидати Донбас”

Треба захищати російськомовних: у Кремлі пояснили обіцянку Путіна “не кидати Донбас”

“Не кидати Донбас” у розмові з журналістами пообіцяв президент Росії Володимир Путін. Його прессекретарю довелося пояснювати, що ж глава Кремля мав на увазі.
Виявляється, Путін дуже сильно переймається долею російськомовних людей на території України: “Крім Росії їм допомогти нікому”.

Речник Путіна Дмитро Пєсков-ясна річ, безпідставно-звинуватив Україну, що російськомовні на її території позбавлені соцзабезпечення.
Ви знаєте, що там живе багато росіян, російськомовних. Вони позбавлені соціального забезпечення з боку своєї держави–України, позбавлені доступу до будь-яких державних послуг,
–заявив Пєсков.
Ба більше, тільки, мовляв, Росія допомагає цим людям, надсилає гуманітарні конвої, “і буде це продовжувати робити, тому що якщо не Росія, то більше нікому”.

Насправді ж Україна, як і передбачено Конституцією, гарантує соціальне забезпечення усім без винятку своїм громадянам, де б вони не перебували та якою б мовою не спілкувалися.

Інша річ, що для отримання цього забезпечення мешканцям окупованих територій необхідно приїжджати на території, контрольовані українським урядом. Адже саме окупанти не дають змоги українцям отримувати державні послуги на Донбасі у себе вдома. А як Росія допомагає Донбасу–добре бачать українські бійці на передовій, до яких ця смертоносна “гуманітарна допомога” щодня прилітає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що відомо про наміри Путіна “не кидати Донбас”

10 лютого Володимир Путін спілкувався з журналістами на закритій зустрічі. Однак деякі ЗМІ оприлюднили зміст розмови.

  • Зокрема, там глава Кремля заявляв, що “не кине Донбас, попри будь-що”. Путін заявив, що не залишить Донбас: деталі
  • Хоча “російське літо” туди нести не поспішає–щонайменше доти, доки це не буде “в інтересах усіх росіян”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Треба захищати російськомовних: у Кремлі пояснили обіцянку Путіна “не кидати Донбас”