facebook

Мер не проти. Депутати міськради дозволили собі виступати російською мовою — ЗМІ

Мер не проти. У Вінницькій області депутати міськради дозволили собі виступати російською мовою— ЗМІ

В Ладижинській міськраді Вінницької області внесли зміни до регламента, щоб надати можливість місцевим депутатам виступати російською мовою під час сесій міськради та засідань комісій.
Про це повідомляє Vежа, посилаючись на відповідні документи.
“За словами депутата місцевої міськради Андрія Скакодуба, таке рішення прийняли, щоб чинний мер Валерій Коломейцев, який практично не володіє державною мовою, мав «законні» підстави виступати на сесії міськради російською.
В опублікованих документах зазначено, що за відповідні зміни в регламент проголосували майже всі новообрані місцеві депутати, включаючи мера. голоси «проти» дали тільки двоє: Іван Котик і Андрій Скакодуб.
Також з’ясувалося, що відповідні зміни в регламент Ладижинські депутати прийняли ще в минулому році, 19 листопада 2020 року, незабаром після обрання їх на останніх місцевих виборах. Зараз відповідний пункт в регламенті виглядає так:
«Пленарні засідання ради і засідання постійних комісій ради проводяться українською або російською мовами. Діловодство ведеться державною мовою», йдеться в документі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мер не проти. Депутати міськради дозволили собі виступати російською мовою — ЗМІ