facebook

Батькам школярів приготуватися: розпочнеться глобальна реформа, що зміниться

Що відомо?

На школярів чекають зміни

Минулого року Міністерство освіти України оголосило про відновлення реформи Нової української школи, яка була призупинена під час повномасштабної війни. У 2024 році, враховуючи призначення нового керівника Міносвіти минулого року, ця реформа буде продовжена і втілена в життя. Особливість полягає в тому, що з 2027 року українські школи перейдуть на 12-річну систему освіти, пише 24tv.ua.

Невідкладно втілити цю реформу планується за допомогою пілотного проєкту, запланованого на початок 2025 року. Міністерство освіти вже активно готує необхідні зміни для його реалізації. Треба відзначити, що Кабінет Міністрів недавно виділив 1 мільярд гривень для Нової української школи, які планують витратити на закупівлю мультимедійного обладнання для 5-6 класів.

Окрім цього, в рамках реформи буде створена мережа академічних та професійних ліцеїв. Підручники вже друкуються в Україні, а вчителям надається можливість проходити підвищення кваліфікації. Також розробляється держстандарт для старшої профільної школи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До 1 вересня цього року на місцевому рівні планується узгодження планів з створення оптимальної мережі навчальних закладів, враховуючи вимоги безпеки, інклюзивності, демографічні показники, профілізацію старшої школи та інші фактори.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батькам школярів приготуватися: розпочнеться глобальна реформа, що зміниться