facebook

Ось так треба! Школяр зробив зауваження військовим, які розмовляли російською

Мовний скандал: школяр зробив зауваження військовим, які розмовляли російською

У Дніпрі в загальноосвітній школі №11 стався мовний скандал за участю представників військомату, які прийшли агітувати учнів вступати до військових вишів.

Військовослужбовці отримали зауваження від старшокласника за те, що проводили агітацію російською, розповів на своїй сторінці у Facebook батько 11-класника Михайла Пономаренка Олексій.

“Першим виступив представник Львова. Чоловік говорив ламаною українською мовою. Наступний військовий з Києва каже: “Якщо ви не проти, то я перейду на російську. Клас мовчить, два вчителя, що були присутні на цій презентації мовчать, а Михайло каже: “Я проти, продовжуйте, будь ласка, українською”. Наступний-харків’янин. Та ж сама пісня. Лиш Михайло каже: “Ні, українською, будь ласка. Ви зараз дієте згідно з вашим статутом та Конституцією України чи може ви представляєте Збройні сили РФ?” Той перейшов на дуже коряву українську”,-розповів батько хлопця.

Наступний військовий з Дніпра говорив українською, а потім виступав його учень і теж попросився російською, на що 11-класник також заперечив.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“І тут почалось! Вистрибує представник Самарського військомату, який організував цей патріотичний захід, та вдвох з харків’янином починають, м’яко кажучи на підвищених тонах сварити мого сина, підлітають до нього та намагаються морально з’їсти: “Ты кто такой? Самый умный? Мы в гостях нормально попросили по-русски, а ты быкуешь, идешь на дебильные принципы, упоротый свидомый. Может с тобой провести беседу, чтобы старших уважал и помалкивал?”,- розповів Олексій Пономаренко.

Жоден з учнів класу не підтримав школяра. Військові намагалися залякати хлопця. Згодом, 11-класник підійшов до одного з військових і намагався пояснити, що ми живемо не в Росії, а тому повинні поважати Україну та її мову.

“Дядьку, я зараз таку бесіду з тобою проведу, що тебе звідси винесуть. Ви прийшли до української школи, ви- представники українських вишів, ви презентуєте Збройні сили України! Не Росії! Ви не маєте поваги ані до мови, ані до України. Ото ж або ви спілкуєтесь українською, або кіна не буде!”,-сказав хлопець.

Наступного дня, після інциденту, у батька відбулася розмова з представниками оперативного командування “Схід”. Військові керівники почули Михайла та підтримали його повністю. Директорка провела виховну роботу з вчителями, бесіду з військовими та повністю підтримала позицію школяра.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ось так треба! Школяр зробив зауваження військовим, які розмовляли російською