facebook

Лікар назвав нові особливості дельта-штаму COVID-19

Лікар назвав нові особливості дельта-штаму COVID-19


Експерт заявив, що з початку пандемії ознаки зараження коронавірусом дещо змінилися. Наприклад, знизився інкубаційний період.

Дельта продовжує поширюватися у всьому світі і має безліч своїх особливостей. За словами медичного експерта Вадима Сушинського, з появою цього штаму та продовженням епідемії змінився перебіг захворювання.
«Наприклад, інкубаційний період, тобто до появи просунутої форми захворювання, дещо скоротився. Якщо раніше вони думали, що це від 5 до 7 днів, то тепер це триває від 3 до 5 днів. Зниження буквально на один-два дні, але, повірте, воно має велике клінічне значення. У той же час потенційна інфекційність дельта-штаму вища, ніж у штамів, що раніше спостерігалися».
«Якщо говорити про клінічні прояви, то основними залишаються такі симптоми, як озноб, слабкість, кашель, нежить, чхання, біль у суглобах та м’язах, проблеми з легенями, включаючи пневмонію. Однак серед найяскравіших змін виділяється добре відомий синдром аносмії, тобто втрата нюхової чутливості. Цей симптом став зустрічатися рідше. Крім того, при дельтоподібній деформації більше страждає на шлунково-кишковий тракт», — зауважив фахівець.

ВООЗ попереджає про появу нового небезпечного вірусу. У ВООЗ закликають світову спільноту готуватись до нової пандемії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар назвав нові особливості дельта-штаму COVID-19