facebook

Продукти в Україні будуть дешевшати: названо терміни і умову

Ціни на продукти в Україні у 2021 році будуть зростати на тлі пандемії коронавірусу і погодних умов. Однак при певних умовах в один із сезонів їх вартість може знизитися. Такий прогноз дав голова асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Про це він розповів у ефірі каналу “Україна 24”.

За даними фахівця, вартість продуктів в Україні вже три роки тримається на рівні Європи. Деякі позиції коштують навіть дорожче. Приміром, молоко і хліб у нас коштують більше, ніж в деяких країнах Східної та навіть Західної Європи. Але цінники продовжать рости, вважає Дорошенко.

“Якщо дійсно є прогноз про те, що ціни будуть рости, то відбуваються різні речі для того, щоб або з Держрезерву взяти зерно, або масло, або, наприклад, дати можливість імпортувати. Але, на жаль, цей рік буде роком зростання вартості продовольства, і тут є дві причини: погодні умови минулого року в Україні та світі, та COVID-19”, – сказав він.

При цьому експерт додає, що в осінній період при певних умовах вартість продуктів може знизитися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Не можна забувати, що більшість країн світу роблять запаси зернових продуктів, які можуть зберігатися довгий термін. Коли пан заступник міністра (заступник міністра економіки Тарас Качка – ред.) говорив про можливості зниження цін ближче до осені, він мав рацію, оскільки ми будемо розуміти, який буде врожай, і якщо буде зрозуміло, що світ вже переміг пандемію, то тоді більшість урядів країн світу буде продавати зі своїх резервів зерно і продукти”, – підсумував фахівець.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Продукти в Україні будуть дешевшати: названо терміни і умову