facebook

11 міфів про фітнес, які морочать голову всім

У них давно пора перестати вірити.

Майже кожена друга людина, яка живе на Землі, незадоволена своєю фігурою і була би рада позбутися кількох зайвих кілограмів. Ось тільки голодування, різні дієти та інші сумнівні принципи харчування малоефективні, а іноді навіть небезпечні для організму. Тому ви вирішуєте підключити спорт і правильне харчування, що в корені є єдиновірним рішенням. Ось тільки на шляху до стрункої фігури і міцного здоров’я ви напевно зіткнетеся з поширеними міфами про здоровий спосіб життя, в які вже давно пора перестати вірити, передає Ukr.Media.

Міф № 1: найкращий час для тренування — ранок

Це не зовсім так. Кращі годинники для тренування настають тоді, коли ви до них готові. Неважливо, що ви віддаєте перевагу — вечірнє тренування в спортзалі або ранкову пробіжку, головне — послідовність. Дослідження показали, що суттєвої різниці в результатах у ранкових і вечірніх тренувань немає.

Міф № 2: краще тренування для мозку — пазли, ігри та кросворди

Кросворди, загадки та ребуси — далеко не єдиний спосіб «прокачати мозок». Фізичні вправи однаково корисні для тіла і для розуму. Навантаження, які змушують кров бігти швидше, краще, ніж годинник, проведені за рішенням ребусів. Спорт піднімає настрій та покращує пам’ять.

Міф № 3: можна пропустити пару тижнів тренувань — форму не втратите

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А ось і ні. У більшості людей вже після тижневої перерви в тренуваннях істотно знижується м’язовий тонус. Так що, домігшись результату, розслаблятися все одно не можна.

Міф № 4: марафон або нічого. Біг на довгі дистанції — ідеальний спосіб зробити з себе спортсмена

Брехня. У людей, які воліють короткі дистанції, ті ж самі показники здоров’я серця, що й у марафонців. До того ж легкі навантаження — біг підтюпцем або навіть ходьба — краще для організму. Серцевий м’яз, судинна система і внутрішні органи адаптуються до навантажень, і користь від спорту тільки зростає.

Міф № 5: спортивні напої — краще, чим можна заповнити дефіцит вологи під час тренування

На жаль, це теж брехня. Спортивні напої — це не більш ніж цукор і вода. Замість енергетиків експерти рекомендують пити чисту воду, а витрачені сили відновлювати за допомогою білкової їжі вже після тренування.

Міф № 6: бігова доріжка краще парку

Пробіжка на свіжому повітрі і на біговій доріжці — зовсім не одне і те ж, навіть якщо ви пробігли однакові дистанції. Оскільки біг проти вітру і на нерівній місцевості задіює цілу групу важливих м’язів, він вимагає значних зусиль і спалює на 10 % більше калорій, ніж біг на доріжці.

Міф № 7: від посилених тренувань дуже хочеться їсти

Якщо після тренування приходить звірячий апетит, значить, щось пішло не так. Насправді фізичні навантаження значно зменшують відчуття голоду. Це відбувається на гормональному рівні: вироблення греліну, гормону голоду, знижується, зате гормон насичення лептин виробляється у подвійному обсязі.

Міф № 8: протеїнові батончики — хороша заміна вівсянці

Ще один міф. Протеїновий батончик — оброблена їжа, яка вимагає менше калорій для перетравлення, так що користь зменшується. Батончики — це перекус, а не заміна вівсянці або будь-якій іншій каші.

Міф № 9: кальцій міститься тільки в молочних продуктах

Міф про те, що в молочних продуктах найбільше кальцію, дуже старий. Однак існують продукти — чемпіони за вмістом кальцію. Брокколі, кунжут і шпинат легко замінять жирні молочні продукти.

Міф № 10: йога допомагає при болях у спині

Йога — це не панацея при болях у спині. Якщо дискомфорт пов’язаний з м’язами, то так, розтяжка і деякі асани можуть бути дуже корисними: вони зміцнять м’язовий корсет і болі підуть. Але якщо у вас є проблеми серйозніше, як, наприклад, грижі і протрузії, то йога може завдати шкоди. У цьому разі перед початком будь-яких тренувань порадьтеся з лікарем.

Міф № 11: при бігу пошкоджуються коліна і щиколотки

Це нічим не підтверджена оману. Згідно з останніми дослідженнями, біг не тільки не завдає шкоди, але і захищає від хвороб кістково-м’язової системи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

11 міфів про фітнес, які морочать голову всім