facebook

Терміни придатності косметичних засобів

Як давно ви оновлювали свої косметичні засоби або перевіряли термін придатності улюблених тіней, помад, кремів і лосьйонів?

У жіночій косметичці, як і в сумці, рідко буває порядок. Але заглядати туди з ревізією іноді все-таки варто. Як давно ви оновлювали свої косметичні засоби або перевіряли термін придатності улюблених тіней, помад, кремів і лосьйонів? Якщо ніколи, то даремно. Адже навіть у пензликів і спонжиком є чітко визначений термін експлуатації, після чого ці кошти стають небезпечними для здоров’я шкіри обличчя.

Мітки на флаконах

Не забувайте, що косметика, у яких термін придатності перевищено, можуть доставити вам чимало клопоту. Щоб цього уникнути, залишайте мітку, коли засіб було розкрите, і до якого часу воно придатне. Ця інформація повинна бути весь час перед очима. Адже упаковку з цими даними ви відразу відправите у відро для сміття, а етикетка на флаконі швидко зітреться.

Тональні основи і консілери

Тональний крем і консілер не можуть служити вам необмежений час. Вони також мають властивість псуватися. Масло відшаровується, консистенція змінюється. Не намагайтеся перемішувати і збовтувати косметику – це не допоможе. Пам’ятайте, здоров’я та краса – перш за все. В середньому, термін експлуатації цієї косметики – близько року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рум’яна і бронзуючі пудри

Дані продукти косметичної індустрії можуть прослужити вам протягом двох років, за умови дотримання правил використання і зберігання. Майте на увазі, що за допомогою використовуваної кисть ви можете занести в засіб шкідливі компоненти, які прискорять їх процес старіння. Тоді заміна буде потрібно набагато раніше.

Туш для вій

Терміни придатності косметичних засобів

Підвищена вологість в тюбику провокує інтенсивне розмноження бактерій. Тому, якщо ви користуєтеся тушшю кожен день, заміну необхідно проводити через три місяці, а якщо рідко – через шість місяців.

Помада і блиск для губ

Їх максимальний термін служби – два роки. Як тільки ви помітили, що текстура стала сухою і на губах відчуваються грудочки, помаду і блиск варто оновити.

Кисть для макіяжу

Ось де можна не турбуватися. Правильний догляд – запорука довголіття. Мийте пензлика кожні два тижні. Якщо кисть передбачена для макіяжу очей, її необхідно приводити в порядок після кожного застосування і тоді вам нема про що турбуватися протягом років шести. Щоб ваша шкіра завжди була в хорошому стані і випромінювала здоров’я, не варто використовувати погану косметику.

Слідкуйте за її терміном придатності і розлучайтеся без жалю з тим, що вже зіпсувався.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Терміни придатності косметичних засобів