facebook

Звільняють одного з кращих вчителів, тому що не догодив впливовому батькові

У ліцеї №157 Оболонського району міста Києва розгорівся скандал між учителем Сергієм Берендеева і батьком одного з учнів. Дійшло до того, що педагог змушений звільнитися, хоча адміністрація і визнає його правоту.

Про це Сергій написав на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Берендеїв викладає в закладі історію і право, він співавтор шкільного підручника з основ правознавства, автор власних електронних посібників. Під час карантину навесні 2020 став одним з учителів програми школи онлайн, який проводив відео-уроки.

Тепер же він, класний керівник 11 класу, змушений звільнятися, бо не догодив одному з батьків. Останній є автором громадського бюджету навчального закладу.

Конфлікт почався, коли батько одинадцятикласника підбив дітей піти з уроку, щоб порепетировать вальс до випускного. Причому були вже заплачені гроші вчителю танців. Сергій Берендеїв попросив учнів повернутися на заняття, через те, що вважає підготовку до ЗНО важливіше вальсу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ображений тато тепер вимагає від учителя відшкодувати плату вчителю танців, а керівництво школи вважає за необхідне змусити Сергія Берендеева піти з роботи “за власним бажанням” посеред навчального року.

При цьому діти підтримують вчителя, а з сином конфліктного батька у педагога хороші відносини. Учні записали аудіо розмови з татом і виклали в мережу.

“Найцікавіше, що з його сином у мене чудові стосунки, і він під моїм науковим керівництвом займав призові місця на МАН”, – зазначає вчитель.

“Мене звинуватили, що я ображаю батька, зірвав свої батьківські збори, ну, і потрібно готуватися до звільнення. Тепер сиджу пакую валізи… Розправу готують на вівторок (9 березня – Ред.), Коли відбудуться збори комісії у цій справі. Зрозуміло, що зараз команда “вершителів доль” максимально активізується і буде лити на мене бруд і поширювати неправдиві чутки і говорити, що вся ця історія брехня і робити все, щоб я звільнився. Звичайно, адже у них на кону не людська честь і гідність, а “кормушка”, ой, вибачте, “громадський бюджет”, – відзначає Сергій.

Відзначимо, що Берендеева публічно підтримав колишній заступник міністра соціальної політики Сергій Ніжинський. Екс-чиновник опублікував заяву.

“Прошу Міністерство освіти і науки України та голови Оболонської РДА Кирила Фесика не допустити” рейдерського управління школою”, посилити охорону, адже” інститут смотрящих “може бути тепер в кожній школі, якщо діти і вчителі залежні від зовнішнього управління і корупції”, – пише Ніжинський.

Директор закладу Тетяна Єрмак підтвердила, що конфлікт має місце. Вона зазначила, що вирішувати все буде спеціальна комісія.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Звільняють одного з кращих вчителів, тому що не догодив впливовому батькові