facebook

Стережіться, коли вам “моргають” далеким світлом фар ззаду: водіїв попередили про аферу на дорогах

Шахраї постійно знаходять нові схеми для того, щоб “збити” гроші з чесних українців. Зараз на дорогах знову почали застосовувати автопідставу, його жертвою може стати кожен водій.


Стережіться, коли вам “моргають” далеким світлом фар ззаду: водіїв попередили про аферу на дорогах
Автошахраї постійно придумають нові схеми обману чесних українців – нечесно поводитися можуть при продажі авто, а тепер стало відомо про обман із залученням дорогих машин. При цьому найчастіше “жертвами” стають ті, хто лише нещодавно отримав права, бо є літера У чи 70 на задньому склі, має погані навички водіння, невпевнено себе поводить на дорозі, а відсутність відеореєстратора і зовсім джекпот для шахраїв.

Як діє шахрайська схема

“Злодії беруть на прокат дуже дорогий і обов’язково потужний автомобіль. Мерседес – це класика, особливо 500-й, БМВ, Порш і все, що викликає побожний трепет у більшості пересічних громадян. Зазвичай працюють у парі з ще одним авто”, – пояснює Сененко.

При русі дорогою з кількома смугами шахраї обирають жертву. Зазвичай це бюджетне недороге авто (адже з дорогого може хтось вийти і обламати роги), з одним водієм у салоні, щоб не було свідків і на водія можна було легше морально тиснути.

Популярні новини зараз
Григорій Лепс, який обожнює Путіна, залишився без грошей після ганьби з танками Leopard
Добре живемо: у Києві закуплять пісок на 6 мільйонів для пляжів, які ніхто не відкривав
Що буде з цінами на хліб і до чого готуватися найближчим часом
Круче будь-яких пирогів: швидкий рецепт фаршированого батона з філе оселедця та яйцями
Показати ще
“Жертву якийсь час “пасуть”, як козеня, щоб переконатися, що він безпечний, подекуди має погані навички водіння, невпевнено поводиться. У тому числі не має відеореєстратора, а вони ж зараз усі не вітаються, плюс буква” У або знак “70” на задньому склі – взагалі подарунок”, – додає Антон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Далі вони просто чекають на зручну ситуацію: жертва їде, скажімо, в крайньому лівому ряду, у другому – величезна фура або намиста, за яким потужна машина шахраїв довгий час ховається, перебуваючи в першому ряду.

“У цей момент інший автомобіль спільників наздоганяє жертву і вимагає миготінням далекого світла фар звільнити третю смугу для проїзду. Жертва за всіма правилами дорожнього руху і правил ввічливості, немов переконавшись, що перед фурою або бусом друга смуга була вільна, починає перебудовуватися”, – пояснює Сененко.

Дорога машина шахраїв спритно прискорюється (для цього і потрібна потужність), імітуючи, що вона була у смузі у “сліпій зоні” жертви. Потім у машину жертви кидають пляшку, м’ячик, або щось, імітує звук удару.

“Водій-жертва їде до узбіччя, відчуваючи себе винним у тому, що не переконався в безпеці маневру, а шахраї вдвох ввічливо (вони ж ще часто в дорогих костюмах і солідно виглядають), але наполегливо пропонують вирішити питання на місці, бо машина у їх дорога, страхова все не покриє, а подряпини великі”, – каже Антон.

Подряпини, до речі, будуть – зроблені заздалегідь. А ось машині жертви подряпини завдадуть наждачкою подільники, поки зляканий водій оглядатиме пошкодження дорогого авто.

“Якби ця схема не працювала і з водіїв не “стригли” гроші – її не існувало б. Але все це можна дуже легко запобігти”, – каже Антон.

Як не стати жертвою “автопідстави”

“Ми не роботи і весь час стежити за правою смугою за фурою або навіть за узбіччям, по якій шахраї часто обганяють велику машину – неможливо. Однак є дієвий спосіб переконатися, чи є водії перед вами шахраями, які вас підставили, чи чесними людьми, яких ви справді могли ненароком зачепити”, – зазначає Сененко.

Він радить водіям не панікувати та викликати патруль. Не варто погоджуватися на варіант “заплатити готівкою тут і зараз”.

“Вони ні за яких обставин не зв’язуватимуться ні з поліцією, ні зі страховими. Важливо: нормальні шахраї вас не чіпатимуть фізично. наслідки, тому сідайте у свій автомобіль під будь-яким приводом, закривайтеся зсередини та викликайте копів”, – додає чоловік.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стережіться, коли вам “моргають” далеким світлом фар ззаду: водіїв попередили про аферу на дорогах