Найважливіша страва на Великдень – безперечно – паска. Цей обрядовий хліб здавна символізує Божу благодать, яка зійшла на все людство після смеpті та воскресіння Христа.
На Галичині смаколик традиційно випікають у чистий четвер або суботу, пишуть fakty.ictv.ua.
Поки все настоюється десять хвилин, є час готувати яйця. Що більше їх – то жовтішою буде пасочка. Усі продукти мають бути найсвіжішими, а борошно – добре просіяним.
Пані Наталія таємниць приготування королеви великоднього столу – не приховує. Каже, пече із любов’ю. Тож паска завжди вдається як пух.
Колись жінки місили тісто годину, аби було пишнішим. Дехто робить так і досі. Та скільки ґаздинь – стільки й рецептів. Незмінна – лише молитва, адже страва ця – особлива й почесна.
Коли тісто відпочило й підросло – пані Наталія розкладає його у формочки.
Година – і запах сам манить до кухні.