facebook

31-річна жінка підробила аналіз ДНК і продала влвсну дитину

31-річна жінка підробила аналіз ДНК і продала влвсну дитину

Обман виявили, коли оформлювали дитині громадянство іншої країни.
Продала власну дитину парі з КНР: у Києві судитимуть “сурогатну матір”, яка підробила аналіз ДНК.

У Печерському районному суді Києва готуються до розгляду справи про продаж жінкою власної дитини біологічними батьками. Підозрювана хотіла стати сурогатною матір’ю, утім, коли це не вдалося, вирішила піти на обман.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури 12 лютого.

“Київською місцевою прокуратурою № 5 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 31-річної мешканки Житомирської області, яка під прикриттям сурогатного материнства, продала власну дитину (ч. 3 ст. 149 КК України)”, — повідомили у відомстві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з матеріалами слідства, 2018 року до одного зі столичних медичних центрів репродуктивної медицини, звернулось подружжя з Китайської народної республіки, з метою участі у програмі сурогатного материнства.

Між подружжям та обвинуваченою було укладено “Договір про сурогатне материнство”. Сурогатна мати за компенсацію у сумі майже 400 тисяч гривень погодилась виносити та народити дитину подружжю із КНР та після встановлення спорідненості передати їм на виховання.

Проте, неодноразові процедури запліднення не привели до вагітності сурогатної матері. Після цього жінка, аби не втрачати гроші, “вступила в статевий зв’язок зі своїм співмешканцем і завагітніла від нього”, йдеться у повідомленні прокуратури.

“Після цього підозрювана і посадові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли в довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їхньої генетичної спорідненості з дитиною. Іноземна пара все ж виплатила сурогатній матері близько 400 тисяч гривень, але пізніше викрила обман під час проведення дослідження на генетичну спорідненість з новонародженою дитиною за оформлення їй громадянства іншої держави”, — повідомили в Київській міській прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва. Жінці, яка продала власну дитину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Що відомо про долю дівчинки

Як розповіла ТСН.ua речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, новонароджену дівчинку іноземці повернули в Україну, і зараз її вже удочерила інша родина. Дитина була абсолютно здоровою.

“У підозрюваної, до речі, є ще двоє дітей”, — зазначила Максимець

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

31-річна жінка підробила аналіз ДНК і продала влвсну дитину