facebook

У Львів везуть чудотворну ікону Розп’яття Спасителя: стояв на колінах сам Папа Римський

У Львів везуть чудотворну ікону Розп’яття Спасителя: стояв на колінах сам Папа Римський

У Львові ікона пробуде тиждень


До львівського храму Віри, Надії, Любові та їх матері Софії прибуде чудотворна ікона Розп’яття Спасителя, яка коронована Папою Франциском.
Про це повідомляє “Духовна велич України”.
Так, стало відомо, що з 14 по 21 березня 2021 року у храмі св. мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії перебуватиме чудотворна ікона Розп’яття Спасителя із Зарваниці, коронована Папою Франциском. Всі бажаючі віряни зможуть помолитися біля чудотворної ікони щоденно з 8 ранку до 8 вечора.

“Вона перебуватиме лише у нашому храмі, у жодному іншому храмі Львова її не буде. Її привозять на початок Великого Посту, щоб наша парафія, усі львів’яни, прочани, могли у цей перший тиждень “духовної весни” помолитися перед цією чудотворною іконою”, – розповів парох храму св. мучениць Віри, Надії, Любові та їх Матері Софії о. Андрій Корчагін.

Варто зазначити, що поява ікони розп’яття сягає 1728р., за два тижні перед Великоднем мешканець Зарваниці Степан Долган, їдучи з Дарахова додому, знайшов у полі «чорну шухляду», всередині якої був намальований на шовку образ Розп’яття Ісуса Христа. Після перенесення образу до церкви, мешканці Зарваниці стали свідками того, як з нього почали спливати прозорі краплі. Водночас при образі відбувались чудесні оздоровлення хворих.
29 квітня 2019 у Ватикані, в базиліці Святого Петра, відбулося богослужіння під проводом Папи Франциска. Глава Католицької Церкви поблагословив ікону, а також корону тернового вінка. У такий спосіб Пара Франциск відновив почитання чудотворної ікони Розп’яття Спасителя із Зарваниці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Львів везуть чудотворну ікону Розп’яття Спасителя: стояв на колінах сам Папа Римський