facebook

Україна видаватиме міжнародні свідоцтва про ковід-вакцинацію

Головний санітарний лікар запевняє, що українці отримуватимуть свідоцтво про вакцинацію у два кліки

Україна буде видавати міжнародне свідоцтво про вакцинацію, діючи в межах міжнародного законодавства. Про це в коментарі для «Коронавірус інфо» повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Міжнародними медико-санітарними правилами чітко визначено вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинацію, зазначив Ляшко. Тому жодних інших «імунних паспортів» Україна не впроваджуватиме.

Якщо певна країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти Covid-19, українці отримуватимуть таку безкоштовну довідку у два кліки.

«Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти Covid-19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти Covid-19», – підкреслив Ляшко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, в Україні надзвичайно низькі темпи вакцинації від коронавірусу. Всього з початку кампанії з вакцинації щеплено 53155 осіб, всі вони отримали одну дозу вакцини.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна видаватиме міжнародні свідоцтва про ковід-вакцинацію