facebook

Від сьогодні у Чехії вступили в силу змінені карантинні обмеження: перелік

У понеділок, 22 березня, в Чехії вступили в силу зміни в деяких карантинні заходи. Вони спрямовані в бік пом’якшення, але більшість обмежень все ще залишаються в силах.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на чеське МОЗ.

Майже всі обмеження локдауну продовжують діяти, в тому числі заборона на поїздки між округами (okres). Однак, від сьогодні, 22 березня дозволено:

займатися спортом і гуляти можна не тільки на території свого населеного пункту (obec), як це діє зараз, але і у всьому окрузі (okres);
під час занять індивідуальним спортом (біг, велосипед і т.д.) можна знімати маску, але тільки при дотриманні двометрової дистанції від інших людей. Це стосується як міських парків, спортивних майданчиків, так і лісових територій. До сьогоднішнього дня без маски могли займатися тільки професійні спортсмени, які готуються до змагань;
вакциновані від COVID-19 жителі можуть відвідувати близьких в соціальних установах без необхідності здавати тест на COVID-19.
Разом з тим міністр охорони здоров’я Ян Блатний підкреслив, що жителі як і раніше зобов’язані носити медичну маску або респіратор на вулиці, навіть якщо вона абсолютно порожня – без інших людей.

“Чим більше винятків з правил, тим гірше їх дотримуються”, – зазначив Ян Блатний.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від сьогодні у Чехії вступили в силу змінені карантинні обмеження: перелік