facebook

Відловлювати та вантажити: ТЦК дали “добро” на операцію “бусик”, але з умовою

Як же так?

ТЦК дали дозвіл на завантаження чоловіків у «бусик»
Українці були край обурені, коли чоловіків співробітники ТЦК хапали просто на вулиці та заштовхували до «бусика». Однак тепер ТЦК надали це право офіційно. Про це повідомляє Телеграм-канал.

Як йдеться у повідомленні, якщо ТЦК вас силоміць вантажать у “бусик” – це незаконно. Якщо вас силоміць вантажать співробітники ТЦК та поліції, то це цілком законно. Про це заявив представник оборонного комітету Верховної Ради Веніславський.

“Але якщо під час перевірки документів з’ясувалося, що громадянин України перебуває у розшуку – тобто він уже мав бути мобілізований, йому приходили повістки тощо – представники Національної поліції можуть затримати та доставити цю людину до відповідних підрозділів ТЦК та СП.

Співробітники військкоматів можуть брати участь у таких затриманнях, але лише разом із поліцією”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто нагадати, що адвокат рекомендує, у разі “бусифікації” дізнатися прізвище людини або групи людей, які викрадають військовозобов’язаного, щоб подати до суду за викрадення та порушення мобілізаційних дій. Важливо знати свої права, особливо за умов війни. Адже багато процесів з тих чи інших причин виходять за межі законів як державних, так і людських.

Викрадення людей в Україні є незаконною дією. Стаття 146 Кримінального кодексу України говорить про те, що незаконне позбавлення волі чи викрадення людини караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий термін.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відловлювати та вантажити: ТЦК дали “добро” на операцію “бусик”, але з умовою