Фінські вчені знайшли новий засіб для боротьби з онкологічними захворюваннями. До того ж він сповільнює процес старіння. Дикі ягоди містять унікальні органічні сполуки.
Фінські вчені визначили, що дикі ягоди містять велику концентрацію пігментів, що посилюють дію сиртуїн-6-ензиму, який бере активну участь в побудові ДНК. Таким чином вони здатні активно боротися з генами, ураженими онкологічними захворюваннями і сповільнювати зростання пухлини. Найбільше їх можна знайти в чорній смородині, чорниці, малині та журавлині.
Науковці провели масштабний експеримент і встановили, що чимало фруктів і ягід можуть бути не корисними, а дуже небезпечними для здоров’я людини.
Нагадаємо, що речовини, які містяться в цих продуктах, пригнічують активність вільних радикалів – молекул, які, приєднуючись до клітин організму, викликають пошкодження їх структури, приводячи до характерних для раку змін. Вчені радять включати в свій щоденний раціон харчування прості продукти.