facebook

Накопичувальна пенсія в Україні: Мінсоцполітики показало план щодо забезпечення старості

Міністерство соціальної політики України відповідально нагадує, що останнім часом бурхливо обговорюються питання пенсійного накопичення. Людей цікавить, що це таке, як воно працює у світі, чи є в Україні, чи потрібно це українцям.


І найважливіше питання, чи скасовує це звичні виплати, які є зараз? Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

“Як і під час будь-якої бурхливої дискусії на чутливу тему пенсійного забезпечення, виникають міфи, маніпулювання, страхи і непорозуміння. Протягом багатьох років у людей не вистачало інформації на цю тему або інформація була занадто “політизована” і використовувалася переважно у виборчих перегонах.

Тому зараз багатьом важко зорієнтуватися в інформаційному вирі і критично розділити факти і фейки, побудувати власний захист від маніпуляцій.
Насправді пенсійне накопичення – це не політичне питання, це практично питання фінансової грамотності і відповідального планування власного майбутнього. Низьку фінансову грамотність вказують серед причин бідності більшість економістів-дослідників. Ми впевнені, що цей бар’єр можна і потрібно долати.

Тому ми зібрали 10 питань, які ставлять найчастіше, публікувати відповіді на них і пов’язану корисну інформацію. Завтра обговоримо, навіщо українцям пенсійні накопичення, чому взагалі потрібно щось міняти в пенсійній системі.”, – пишуть представники Мінсоцполітики.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Накопичувальна пенсія в Україні: Мінсоцполітики показало план щодо забезпечення старості