facebook

У Польщі українця підозрюють в шахрайстві, через яке жінка втратила понад 30 тис злотих

Поліція затримала громадянина України за підозрою у шахрайстві, після якого жителька міста Влодава (Люблінське воєводство) втратила кількадесят тисяч злотих.

 


Як повідомляє Yavp.pl інцидент стався в лютому цього року.

Жінка на сайті соціальних мереж знайшла інформацію про конкурс, організований одним із банків. Оскільки у неї там був рахунок, інформація здавалася їй достовірною і вона вирішила скористатися нагодою.

Вона натиснула на вказане посилання й перейшла на сторінку, замасковану під сайт банку. Там вона увійшла до свого облікового запису й отримала смс-повідомлення з кодом. Ввела його, після чого система одразу викинула її з акаунту. Потерпіла спочатку не підозрювала про підступ, однак сумніви все ж не давали їй спокою.
Уночі вона включила комп’ютер, увійшла на свій банківський рахунок і була приголомшена. Хтось здійснив два перекази на загальну суму майже 25 000 злотих. А з іншого рахунку, який належав її матері, з допомогою коду BLIK двічі зняли в банкоматі по 3 000 злотих. Загалом втратити сягнули понад 30 тис злотих.

Справу розслідували співробітники поліції з відділу кіберзлочинності. Вони встановили рахунок, на який перераховували гроші. З’ясувалося, що він належить українцеві, який вже має за собою кілька злочинів. У Варшаві його підозрюють у скупі вкраденого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чоловіка затримали й за рішенням суду його заарештували на 3 місяці. За скоєне йому загрожує від трьох місяців до п’яти років позбавлення волі. Однак гроші потерпілій повернути так і не вдалося…

Зазначимо, 30 000 злотих – 209 250 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі українця підозрюють в шахрайстві, через яке жінка втратила понад 30 тис злотих