facebook

В Україні злетять ціни на електроенергію: будемо платити за новими тарифами

В Україні тариф на електроенергію може зрости вже з 1 травня. На регуляції ситуації з ринком електроенергії наполягають також і в Міжнародному валютному фонді (МВФ).

Як розповіли обізнані джерела в уряді, остаточний варіант перегляду ціни досі не розробили. В різний час у Кабміні пропонували кілька сценаріїв, усі вони зводилися до того, що підвищувати будуть ціни для тих, хто витрачає багато “струму”. Про це повідомляє Obozrevatel.

“У разі споживання, припустімо, вище як 300 або 500 кВт*год на місяць тариф може бути економічно обґрунтованим. Цей варіант дозволить тим українцям, які живуть у великих будинках і квартирах, використовую велику кількість техніки, платити реальну вартість електроенергії”, – розповідає співрозмовник.

При цьому також виростуть платіжки і для тих, хто опалює будинки або квартири електроенергією. Такі українці можуть відчути на собі подорожчання вже восени, з початком нового опалювального сезону. Вартість кожного кВт*год може бути більшою за 2,5 грн.

Зазначимо, в Україні довелося підвищити тарифи на електроенергію для населення через уже взяті владою зобов’язання щодо розвитку проєктів у зеленій енергетиці. Грошей на це не вистачало, тому тариф для “зелених” знизили, але для кінцевого споживача його довелося збільшити, розповів народний депутат від “Слуги народу” Олексій Устенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні злетять ціни на електроенергію: будемо платити за новими тарифами