facebook

Коронавірус можуть принести діти: через що школярі заражають своїх батьків

В Україні спостерігається черговий сплеск коронавірусу, не виключено, що деяким інфекцію приносять зі школи діти.

Школярі мають повне право перебувати без засобів індивідуального захисту на уроках. Маску або респіратор потрібно носити тільки при вході в школу і пересуванні між приміщеннями школи.

Однак ця рекомендація Головного санітарного лікаря не відноситься до учнів молодшої школи. Учні 1-4 класів можуть бути без маски або респіратора, як на самому уроці, так і, наприклад, по дорозі з класу в їдальню або спортзал.

А саме молодша школа зараз тільки і вчиться в “червоних” зонах. Таким чином, якщо один учень в класі раптом виявиться носієм коронавірусної інфекції, велика ймовірність, що він заразить своїх однолітків, а ті, по ланцюжку, своїх батьків.

“Ми захворіли на коронавірус ще восени після чергового походу дочки в садок. При цьому, у дочки все пройшло в легкій формі, у мене, відносно теж, а ось у чоловіка розвинулася двостороння пневмонія і у нашої бабусі теж. Тепер походи в садок ми відклали”, – розповіла мешканка Києва.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У школярів молодших класів немає обов’язку проходити термометрію щоранку перед відвідуванням школи. Обов’язковий контроль температури тіла відноситься тільки до педагогів і працівників освітньої установи. Виходить, що носію вірусу нічого не варто прослизнути в школу.

Якщо у дитини все ж буде виявлена підвищена температура тіла або інші ознаки ГРВІ (наприклад, учень сам поскаржиться вчителеві на погане самопочуття), то Головний санітарний лікар рекомендує такій дитині відразу надіти маску, ізолювати її в окреме приміщення, довести до відома батьків, а клас, в якому він перебував, провітрити і обробити антисептиками використані поверхні. Ось і весь алгоритм.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коронавірус можуть принести діти: через що школярі заражають своїх батьків