facebook

«Провокатор Шпір повернувся в Україну!»: чому це неправда

Провокатор та російський пропагандист Михайло Шпір, якого СБУ оголосила в розшук, заявив, що повертається в Україну з Москви. Як підтвердження, він опублікував відео на своїй сторінці в Інстаграм. Та це – лише чергова провокація.

Напередодні, СБУ провела обшуки на чотирьох квартирах пов’язаних зі Шпіром – в Івано-Франківську та Києві. В рамках слідства правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку. Шпір же вигадав цілу історію, що працівники СБУ пограбували його і навіть «залякували бідних батьків». Звісно ж, це брехня. Але важливим тут є інше. Тиждень тому Шпір в інтерв’ю російським пропагандистам з «телеканалу НьюзФронт» скаржився, що не може поїхати в Україну.

 

Він не міг стримати істерику і страх – його звинувачують за трьома статтями і мають арештувати без права внесення застави.

Звісно ж, арештують, якщо впіймають. Але на момент оголошення підозри він перебував у Москві. Інформація про нього є в усіх базах правоохоронців – прикордонників та СБУ. Автомобілем, потягом чи літаком – та щойно він хоч якось перетне кордон України, його затримають одразу ж на реєстрації. Єдиний шанс Шпіра уникнути покарання – ховатися на території Росії, як і багато інших його однодумців часів режиму Януковича. До того ж, на відео в Інстаграмі не видно, коли саме воно було відзняте. Вчора, рік тому чи п’ять років?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для чого Шпір публікує дезінформацію? Все просто. Найголовніше – скомпрометувати українських правоохоронців, показати їхню неефективність та «нікчемність». Друге – підбурити людей до радикальних дій та дестабілізувати суспільну ситуацію в Україні.

Втім, як це вже довели результати його діяльності, успіх такій «інформаційній операції» не світить.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Провокатор Шпір повернувся в Україну!»: чому це неправда