facebook

Здеруть 48 тисяч грн. штрафу через формальності: у водіїв від таких нововведень тиск скаче

Українських водіїв попереджають про штрафи


Водіям з України варто знати про те, що одна з країн Європи запроваджує величезний штраф у розмірі 48 тисяч грн на нашу валюту, повідомляє radiotrek.rv.ua.

Наразі чимало українців оформили статус біженця у низці країн Європи, деякі, можливо, планують виїзд за кордон найближчим часом.

Якщо вирішили поїхати власним авто, водіям варто знати, яке важливе правило ввела Чехія. До кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2023 року українським біженцям у Чехії, які мають особисте авто, потрібно зареєструвати транспортний засіб.

Інакше вже з 1 січня 2024 року за керування транспортним засобом без реєстрації буде накладено штраф у розмірі приблизно 30 тис. крон, що становить понад 48 тис. грн.

Зазначається, що зараз реєстрація автомобілів безоплатна. Її проводять у тих муніципалітетах, у яких є транспортний реєстр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому, щоб не потрапити на штраф, слід встигнути вчасно зареєструвати свій транспортний засіб у встановлений урядом Чехії термін.

Якщо ж громадянин України на своєму авто тільки планує виїхати до Чехії та отримати там тимчасовий захист, йому варто знати, що у цій європейській країні після прибуття протягом 7 днів слід реєструвати свій транспортний засіб після отримання візи тимчасового захисту.

Реєстр автомобілів спростить процес відстеження порушників правил дорожнього руху. За даними управління страховиків Чехії, у країні перебуває понад 38 тис. автомобілів з українською реєстрацією, 4 тис. із них незастраховані.

Те, що є ще незареєстровані авто, не дає змоги відстежувати всіх порушників. У зв’язку з цим і було запроваджено такі вимоги.

Чехія суворо контролює водіїв та зобов’язує їх дотримуватись чітких правил. Зокрема, власники автомобілів з українською реєстрацією повинні мати страховий поліс.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Здеруть 48 тисяч грн. штрафу через формальності: у водіїв від таких нововведень тиск скаче