facebook

Лікар розповіла про особливі симптоми коронавірусу у дітей

Лікар розповіла про особливі симптоми коронавірусу у дітей

Після поширення в Україні нового британського штаму коронавірусу, маленькі діти стали частіше хворіти COVID-19. Такі прояви як розлади шлунково-кишкового тракту, шкірні висипання і почервоніння очей дуже схожі на синдром Кавасакі.

Про це розповіла дитяча інфекціоністка Світлана Куніцина, передає ТСН.ua.

Батькам, на думку лікаря, при виявленні захворювання у дітей, слід звернути увагу на порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. У дорослих такі симптоми зустрічаються рідше, тоді як у дітей може і зовсім не бути поширеної респіраторної інфекції, а тільки розлад травлення.

До того ж, у дітей можуть з’явиться зміни шкіри і слизових оболонок: червоні щоки, виражений кон’юнктивіт, почервоніння очей і набряк повік, шкірний висип, “полуничний язик”. На це теж слід звернути увагу батькам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лікар наголосила, вищевказані симптоми схожі певною мірою на синдром Кавасакі (для цього захворювання притаманні запалення в артеріях різного розміру).

У дітей іноді ще діагностують досить важку форму коронавірусу – мультисистемний запальний синдром. В цьому випадку уражаються життєво важливі органи: серце, майже і легені, мозок.

Раніше мер Києва навідався в дитячу інфекційну лікарню і дізнався, як там лікують від коронавірусу дітей.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар розповіла про особливі симптоми коронавірусу у дітей