facebook

Українці стають жертвами схеми з вербування людей: “пропонували подорож Європою”

Роми  займалися торгівлею людьми, більше 100 осіб стали їх жертвами

Злочинну групу викрили правоохоронці та затримали вісьмох підозрюваних
Схема полягала в наступному: зловмисники шукали і вербували українців з низьким рівнем життя. Потім вони пропонували своїм жертвам так звану “подорож Європою” і давали їм по 200-300 євро. Про умови і кінцевий результат такого турне не розповідали.

У місті Мелен у постраждалих забирали документи і гроші, а потім змушували оформляти статус біженців і допомоги у зв’язку з війною на Донбасі.
Такі заяви в посольстві розглядали близько дев’яти місяців. На цей термін українцям видавали банківські картки для отримання щомісячної грошової допомоги. Коли всі документи були оформлені, аферисти забирали карти і заробляли приблизно по тисячі євро на кожній жертві. Самих людей тут же повертали в Україну.

Всього було проведено близько 50 обшуків і затримано 8 фігурантів кримінальної справи. Правоохоронцям вдалося розкрити всю схему здійснення протиправної діяльності. Операцію проводили співробітники Держприкордонслужби спільно з представниками Нацполіції України та міграційної поліції Одеської області в рамках співпраці з правоохоронними органами Франції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі тривають подальші слідчі дії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці стають жертвами схеми з вербування людей: “пропонували подорож Європою”