facebook

Уряд продовжив карантин до 30 червня і закликав українців на Великдень лишатись вдома

Кабінет міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин до 30 червня.

Женщина в медицинской маске во время карантина, в Киеве, 9 апреля 2021 г. С 5 апреля в Киеве начали действовать более строгие ограничения карантина из-за критической ситуации с коронавирусом. Они введены, как минимум, до 16 апреля включительно, но могут быть и продлены. Фото Чузавков Сергей / УНИАН

 

Про це на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Надзвичайна ситуація насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними”, – пояснив Шмигаль.

Водночас прем’єр закликав українців на Великдень залишатися вдома.

“Свідоме ставлення ми маємо показати в період травневих свят та Великодня. В ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома. В п’ятницю (23 квітня – ред.) з радою церков та релігійних організацій України будемо обговорювати ситуацію, і я впевнений, що всі підтримують ідею святкування Великодня з дотриманням всіх необхідних обмежень”, – додав Шмигаль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, інакше масові скупчення людей на Великдень може призвести до нової хвилі коронавірусу.

Що відомо
Станом на ранок 21 квітня в Україні було зареєстровано 12 162 нових випадки COVID-19, від хвороби одужали понад 14 тисяч людей.
14 квітня Міністерство охорони здоров’я змінило розподіл карантинних зон в Україні. Відповідно до нього, у “червону зону” включили 11 областей та Київ.
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна вже пройшла пік захворюваності на COVID-19, а ситуація в більшості областей стабілізувалася.
У НАН прогнозують найближчими днями зниження смертності від COVID-19. Водночас на кінець квітня та початок травня прогнозується, що середня кількість нових випадків дорівнюватиме 11 тисячам.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Уряд продовжив карантин до 30 червня і закликав українців на Великдень лишатись вдома