facebook

Готуйтеся розщедритися: з 11 липня в Україні з’явиться новий штраф до 50 тисяч грн – хто влипне

Українців попередили про жорстке нововведення


В Україні запровадили заборону на паління вейпів
З 11 липня набувають чинності зміни, внесені Законом № 1978, спрямовані на регулювання тютюнової продукції. Згідно з новими нормами, забороняється реклама тютюнових виробів, продаж ароматизованих цигарок та вводиться відповідальність за паління електронних сигарет у громадських місцях. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Переглянуте антитютюнове законодавство включає наступні зміни:

Заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та відповідних рідин.
Встановлення штрафу у розмірі 1020 гривень за продаж зазначених продуктів особам, які не досягли 18 років, а за повторного порушення протягом року – штраф у розмірі 10 200 гривень.
Заборона продажу ароматизованих цигарок.
Введення відповідальності за куріння з використанням пристроїв для нагріву, аналогічно до куріння звичайних сигарет, у всіх громадських місцях та приміщеннях.

“Нагадуємо, що з квітня 2023 року відновлено контроль за дотриманням антитютюнового законодавства. Підставами для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері антитютюнового законодавства є: самостійне звернення суб’єкта господарювання, доручення прем’єр-міністра України та звернення фізичної особи”, – йдеться у повідомленні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйтеся розщедритися: з 11 липня в Україні з’явиться новий штраф до 50 тисяч грн – хто влипне