facebook

«Ідіотка» та « Не людина». В Україні вперше покарали посадовця за сексизм. ВІДЕО

В Україні вперше посадовця відсторонили від обов’язків за сексизм. Сталося це на Житомирщині. Головний «герой» скандалу – секретар Коростишівської міської ради Юрій Сарапійчук. Він обізвав колегу «ідіоткою» та « не людиною». Експерти кажуть: те, що саме міська рада відреагувала та проголосувала за таке рішення – крок до подолання проблеми сексизму.

В Україні вперше звільнили чиновника за сексистські висловлювання. Сталося це на Житомирщині у Коростишеві. А «герой» – секретар міської ради Юрій Сарапійчук. Він дозволяв собі на адресу місцевої депутатки Юлії Юзефович, і не тільки, образливі епітети.

Звернення розглянули на черговій сесії Коростишівської міської ради та вирішили такого «чинушу» звільнити.

Як з’ясувалося, чоловік, у минулому співробітник прокуратури, не один раз потрапляв у скандали та давно викликав незадоволення більшості депутатського корпусу.

Цей випадок вважають безпрецедентним в Україні. Про це заявила у коментарі «Магнолія-ТВ», гендерна експертка, координаторка проєкту вибори БЕЗ сексизму Ірина Тишко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Це гідний приклад того, як жінки, які по гендерній квоті, які вперше була застосована на цих місцевих виборах показують, як вони можуть впливати на зміну політичної культури. Я дуже сподіваюся, що цей приклад стане поштовхом для інших випадків такого активного і правильного реагування в інших місцевих радах. Я сподіваюсь, що таке ж буде реагування і в українському парламенті», – зазначила вона.

На думку експертки, таких прецедентів може бути більше, якщо жінки не будуть боятися відстоювати свої права.

“Починаючи з минулих виборів створюється нова сторінка політичної історії. Тому жінки внаслідок виборів у максимальній кількості долучилися до виборчої кампанії, їх було 140 тисяч. Вони своєю присутністю і своїм баченням змінюють традиційні підходи до вирішення питань на місцевому рівні, і це дуже добрий крок, все, що зараз відбувається, це відбувається вперше”, – підкреслила Ірина Тишко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Ідіотка» та « Не людина». В Україні вперше покарали посадовця за сексизм. ВІДЕО