facebook

ЦВК зняла з виборів Клюєва і Шарія: перші подробиці

Центральна виборча комісія зняла з виборів до Верховної Ради колишнього главу адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва, а також скандального блогера Анатолія Шарія.

Усі члени ЦВК проголосували за це рішення, передає “Громадське”.

Також члени комісії прийняли зміни до постанови щодо бюлетенів, якими прибрали з них прізвищв вибулих із виборчих перегонів кандидатів. Тепер це рішення повинні повідомити друкарні.

Відзначається, що перед голосуванням на засіданні ЦВК виступив представник Ліберальної партії, який висував Клюєва в депутати.

Він заявив, що є ряд постанов суду, якими спростовуються докази відсутності Клюєва в країні.

Відносно Шарія, СБУ опублікувала офіційний лист, адресований голові ЦВК Тетяні Сліпачук, у якому підтвердила, що блогер не проживав на території України протягом 5 років, як того для реєстрації на парламентські вибори вимагає закон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, офіційно балотуватися в народні депутати Андрія Клюєву, який був кандидатом по мажоритарному округу №46 у Донецькій області від “Ліберальної партії України”, ЦВК дозволила більшістю голосів.

Однак, у нього вийшло домогтися реєстрації з другої спроби. Так, 21 червня він подав документи в Центральну виборчу комісію для реєстрації на позачергових виборах до Верховної Ради. 23 червня ЦВК відмовила Клюєву в реєстрації.

Але вже 1 липня Верховний суд України скасував рішення ЦВК про заборону реєстрації політика.

Після реєстрації Клюєва, а також блогера Анатолія Шарія (який йде в парламент під №1 у політсилі “Партія Шарія”) в соцмережах з’явилися заклики до українців вийти на акцію протесту.

Мітинг відбувся в центрі Києва 2 липня. Люди, що вийшли на Майдан Незалежності, вимагали не пустити цих кандидатів на вибори.

Не обійшлося без бійок, під час однієї з яких протестувальниками був жорстоко побитий журналіст видання “Страна” Влад Бовтрук.

Він впізнав нападника. Ним виявився “кілер” Аркадія Бабченка Олексій Цимбалюк.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЦВК зняла з виборів Клюєва і Шарія: перші подробиці