facebook

Кабмін дозволив реєструвати ФОП без держреєстратора

Кабінет міністрів підтримав постанову щодо реєстрації фізичної особи підприємця через портал “Дія”, без участі державного реєстратора.
Як повідомили у пресслужбі Мін’юсту, постановою уряду визначено, що цей експериментальний проєкт відбуватиметься протягом двох років.

“Тобто, людина авторизується та подає заявку про відкриття ФОП через портал “Дія”. Після цього ця заявка передається до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для проведення держреєстрації ФОП. Тобто, уся перевірка даних проходитиме у реєстрах без участі людей”, – пояснили в Мін’юсті.

На думку авторів, такий механізм спрямований на зменшення адміністративного навантаження, зокрема, зменшить черги та кількість осіб, які фізично відвідують ЦНАП.

Окрім цього постанова має зменшити час на отримання такої послуги та усунути суб’єктивний фактор під час державної реєстрації й, як наслідок, зменшиться кількість необґрунтованих відмов у державній реєстрації.

За інформацією Мін’юсту, за рік понад 100 тисяч користувачів скористались послугою з державної реєстрації фізичної особи підприємцем в електронному режимі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кабмін дозволив реєструвати ФОП без держреєстратора