facebook

Чи будуть ефективними таблетки від коронавірусу — думка експерта

Подібне ліки будуть «пригальмовувати» розвиток будь-якого вірусу в організмі людини, пояснює фахівець

Медикаментозна боротьба із коронавірусом триває в усьому світі. Поки медики вакцинують бажаючих, вчені розробляють поліпшені препарати, а також збираються створити спеціальні “антиковідні” таблетки. Однак, на думку академіка НАН України Володимира Семиноженка, вважати такі ліки панацеєю не варто, повідомляє “Україна 24”.

Як пояснив учений, будь-які ліки проти подібних COVID-19 хвороб, у першу чергу, “гальмують” подальший розвиток вірусу в організмі людини. Тобто, по суті, медикамент спрямований не стільки на боротьбу з хворобою, скільки на її сповільнений розвиток.

Зрозуміло, поступово подібні інгібітори зможуть стримувати захворювання і не дозволяти йому так згубно впливати на здоров’я людей. Втім, Семиноженко впевнений, що до цього ще дуже довго, адже розробники кажуть лише про першу фазу розробки препарату (мова йде про американську компанію Pfizer, яка днями зробила подібну заяву — ред.).

Академік говорить, що таблетки від коронавірусу повинні пройти всі обов’язкові перевірки, перш ніж потрапити на широкий фармринок. І хоча в цьому Володимир Семиноженко не сумнівається, він не заперечує і ймовірної наявності певних побічних ефектів після прийому таких ліків. На це вченого наводить приклад нинішніх противоковідних вакцин.

Також, на думку Володимира Семиноженка, розробка подібних таблеток — дуже непростий процес. В іншому випадку людство б уже давно повністю викоренило ті ж грип чи вірус імунодефіциту (ВІЛ). Разом із цим академік сподівається, що розробникам все ж вдасться виготовити дійсно якісну продукцію, яка допоможе перемогти коронавірусну пандемію.

Відзначимо, що раніше “Коментарі” повідомляли, що розробкою “антиковідних” таблеток почали займатися на території Великобританії. За заявою місцевих політиків, подібні ліки можна буде спокійно використовувати в домашніх умовах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи будуть ефективними таблетки від коронавірусу — думка експерта