facebook

6800 гривень штрафу: які покарання передбачено за порушення мовного закону

Що відомо про новий законопроект про мову

Стало відомо про те, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів тепер контролюватиме те, чи дотримуються люди нового закону про українську мову.
На зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, а також Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня обговорили використання української під час обслуговування споживачів.

Владислава Магалецька говорить про те, що у них досить проста позиція – закон повинен виконуватися. Саме тому було домовлено спільно працювати над дотриманням законопроекту у сфері захисту прав споживачів, а саме: обслуговування, маркування товару і так далі.

Нагадаємо, що всі виробники, а також Продавці зобов’язані надавати споживачам інформацію про товари державною мовою. Українською має подаватися інформація на цінниках, в інструкціях, технічних характеристиках, маркуванні, квитках, меню тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За порушення закону передбачено штраф у розмірі 5100-6800 гривень, однак, штрафувати почнуть тільки з липня 2022. Поки що обходяться усним попередженням.

Споживачі можуть тепер відстоювати свої права в магазинах і закладах громадського харчування. Якщо співробітник відмовляє в спілкуванні українською, можна звертатися до керівництва, або до відповідних органів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

6800 гривень штрафу: які покарання передбачено за порушення мовного закону