facebook

Батькам дозволили заходити у навчальні заклади: Освітній омбудсмен назвав умови

Батькам дозволили перебувати у приміщеннях закладів освіти, що раніше було заборонено у зв’язку з поширенням коронавірусу

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua

За його словами, головний санітарний лікар дослухався до батьків та врахував пропозиції освітнього омбудсмена, який у березні цього року звернувся до з пропозиціями внести певні зміни  щодо організації освітнього процесу під час пандемії.

Зокрема, у листі до МОЗ освітній омбудсмен пропонував дозволити батькам відвідувати заклади освіти, що раніше було заборонено постановою головного санітарного лікаря №50 від 22 серпня 2020 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У новому варіанті постанови зазначається, що вхід батькам здобувачів освіти дозволяється тільки з дотриманням карантинних заходів.

“Вхід та перебування в закладі освіти інших учасників освітнього процесу, зокрема батьків здобувачів освіти, а також сторонніх осіб, дозволяється з метою захисту прав здобувачів освіти, педагогічних та інших працівників закладу, реалізації ними прав, передбачених законодавством, а також задля здійснення громадського нагляду (контролю) за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу освіти”, – йдеться у документі.

Також у новому викладі постанови зазначається, що допуск до закладу освіти батьків або осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю, за умови дотримання карантинних вимог не потребує попереднього узгодження з керівником закладу освіти.

За яких умов батькам дозволено заходити у навчальні заклади

    • використання засобів індивідуального захисту;
    • проведення термометрії безконтактним термометром;
    • попереднього узгодження з керівником закладу освіти.


Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Батькам дозволили заходити у навчальні заклади: Освітній омбудсмен назвав умови