facebook

Психологи: чому не варто реагувати на все, що вас дратує

Іноді мовчання коштує тисячі слів.

Не варто завдавати біль тим, хто робить мені боляче. Поступово, але я це усвідомлюю. Можливо, головною ознакою зрілості є вміння вчасно відійти в сторону, а не вперті спроби звести рахунки.

Негативна енергія лише виснажує нас і не дає побачити і насолодитися позитивними моментами життя. Ви не можете змусити інших ставитися до вас так, як цього побажаєте. Це вам не підконтрольне, і це нормально.

Поступово починаю усвідомлювати, що спроби у що би то не стало довести свою правоту приносять лише розчарування і відчуття порожнечі.

Не відповідати на якісь негативні речі – це зовсім не означає миритися з ними. Це говорить лише про те, що ви вирішуєте бути вище драми і токсичності. І найкраще рішення при виникненні негативної ситуації – витяг з неї цінного уроку.

Я вчуся віддавати перевагу спокою – це те, що мені дійсно потрібно. Уникаю людей, які намагаються вселити мені думку, що я не відповідаю їх рівню. Уникаю конфліктів, спорів та фальшивих відносин. Поступово починаю розуміти, що іноді мовчання коштує тисячі слів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Реагуючи на неприємні для вас речі, ви надаєте комусь іншому владу над своїми емоціями. Зрозумійте, ви не в змозі контролювати те, що роблять оточуючі, але ви можете контролювати те, як самі сприймаєте те, що відбувається.

І, можливо, всі ці розчарування даються нам з якоїсь причини. Наприклад, для того, щоб ми змогли краще пізнати і почати більше поважати себе. Досвід – це наша броня, що захищає від людей, які намагаються втоптати нас в бруд. Він стане нашим порятунком від особистостей, у що би то не стало, які прагнуть знищити нашу впевненість у собі або переконати, що ми марні.

Ви можете відреагувати з усією можливою емоційністю, але що це змінить? Оточуючим не перейнятися до вас раптовою любов’ю і повагою, не зміняться вони раптом чарівним чином.

Часто краще залишити все як є, відпустити людей, припинити боротьбу за їх розташування, не вимагати пояснень, не просити відповідей…

Поступово я починаю розуміти, що краще фокусуватися на тому, що відбувається всередині мене самої, а не фантазувати, чому інші чинять не так, як я очікую.

Працюйте над собою, над своїм внутрішнім спокоєм. Гармонія реальна, коли ви перестанете так болісно реагувати на кожну дрібницю.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Психологи: чому не варто реагувати на все, що вас дратує