facebook

Болюче питання. Як боротися з похміллям та іншими наслідками свят

Травень — початок низки свят і періоду регулярних вилазок на природу. Але крім задоволення, ці події приносять чимало неприємних моментів.

Головний біль, нудота і слабкість йдуть пліч-о-пліч зі святковим застіллям. І щоб не затьмарити собі відпочинок, потрібно заздалегідь подбати про засоби від похмілля та харчових отруєнь.

Звичайно, найкраще лікування — це профілактика. Тому не забувайте про головні правила будь-якого свята:

Контролюйте кількість спиртного. Це банальна, але дієва порада.
Уникайте спиртного з конгенерами (наприклад, текіла, віскі, коньяк). З міцного спиртного краще віддати перевагу горілці, джину або рому.
Не нехтуйте сніданком після свята. І нехай він буде поживним.
Більше спіть. Порушення режиму сну — частий розлад після вживання спиртних напоїв.
Слідкуйте за кількістю вживаної рідини. І мова вже не про алкоголь — сечогінний ефект спиртного відомий, тому водний баланс в організмі може опинитися під загрозою.
Однак бувають випадки, коли запобіжні заходи не спрацьовують. Мабуть, кожна людина рано чи пізно стикалася з похміллям або важкістю в шлунку після переїдання. І навіть будучи помірними в узливаннях і їжі, ви можете стати жертвою неякісного алкоголю або зіпсованої їжі. Тому краще завчасно зібрати аптечку першої післясвяткової допомоги. І нехай, як у прислів’ї з парасолькою, вона не стане у пригоді — все-таки це краще, ніж зіпсувати собі вік-енд поганим самопочуттям.

Ібупром від головного болю за 54,90 замість 68 грн
Основна діюча речовина препарату ібупрофен добре зарекомендувала себе при лікуванні головного болю. Природно, ви можете придбати ібупрофен українського виробництва, однак епідемія коронавируса привела до великого ажіотажу на ці ліки. Тому ви можете придбати в аптеці американський аналог. Коштує він, до речі, не набагато дорожче за вітчизняний ібупрофен.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Медихронал від похмілля — від 39 грн
Ціла упаковка препарату обійдеться не цілком бюджетно — цілих 822 грн, але один пакет, який врятує вас від неприємних відчуттів, коштує всього 39 грн. Хороша новина в тому, що препарат можна пити в якості профілактики, не чекаючи настання неприємних наслідків алкогольної інтоксикації. Ну а якщо вона все ж настане, ліки допоможуть позбутися головного болю і нудоти. Але пам’ятайте, людям з важкою формою діабету препарат протипоказаний, як і тим, хто страждає на артеріальну гіпотензію.

Еспумізан від здуття — від 99 грн
Велика кількість грубої їжі, наприклад, багатих на клітковину овочів, може призвести до здуття. Це некритичне, але неприємне явище, тому варто запастися засобом, яке позбавить вас від здуття швидко й ефективно.

Еспумізан хороший хоча б тому, що підходить навіть вагітним жінкам — препарат діє м’яко і має протипоказання тільки за віком і індивідуальною непереносністю компонентів.

Атоксіл від отруєння і опіків — від 11 грн
Препарат Атоксіл часто використовують при харчовій інтоксикації. Він адсорбує токсини з крові та лімфи, дозволяючи вивести їх з організму. Ефективний проти мікробних ендотоксинів, харчових і бактеріальних алергенів.

Також Атоксіл застосовується при опіках — у такому випадку порошок насипається на пошкоджену ділянку і закривається сухою пов’язкою. Цей препарат може виявитися корисним для любителів посмажити шашлики або посидіти біля вогнища.

Маалокс від печії і кислотного рефлюксу — від 12 грн
Причиною печії може стати переїдання, особливо, якщо мова йде про жирну або гостру їжу. Тобто, свинячий шашлик з аджикою — вже фактор ризику. Але якщо ви не зможете втриматися від подібних страв, пакетик Маалокса може допомогти уникнути неприємних відчуттів у шлунково-кишковому тракті. Однак варто пам’ятати про те, що цей препарат не призначений для профілактики і постійного застосування. У нього є побічні ефекти і протипоказання, тому варто вживати засіб лише в разі потреби і ознайомившись з інструкцією.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Болюче питання. Як боротися з похміллям та іншими наслідками свят