facebook

Українці не можуть повірити: з 1 лютого мобілізація буде добровільною – що відомо

Важливо знати

З першого лютого мобілізація буде добровільною
В Україні продовжили військовий стан, а разом із ним і загальну мобілізацію. Призвати на військову службу можуть чоловіки віком від 18 до 60 років, якщо вони не мають відстрочки від мобілізації та не визнані непридатними до військової служби. Незважаючи на наявність відстрочки деякі категорії громадян можуть бути призвані до армії за їхньою власною згодою. Про це розповідає «Стіна».

Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначає право відстрочення від мобілізації для військовозобов’язаних. Щоб отримати відстрочку, необхідно підтвердити підстави в ТЦК, куди необхідно з’явитися на порядку денному.

Усі чоловіки віком від 18 до 60 років підлягають мобілізації, якщо за рішенням ВЛК є придатними до військової служби та не мають відстрочки. Військовозобов’язані громадяни після отримання повістки, якщо вони з’явилися в ТЦК особисто, проходять медичний огляд та оновлюють свої військово-облікові дані. Якщо вони не мають причин, передбачених законодавством для отримання відстрочки від мобілізації, вони направляються до навчального центру, де проходять навчання від одного місяця і, відповідно, вже потім направляються до своїх військових частин.

Кого можна мобілізувати лише на добровільній основі. Як зазначається, існує кілька категорій військовозобов’язаних, які мають право на відстрочку від мобілізації та можуть бути призвані до армії виключно за власним бажанням. Такі громадяни надають у ТЦК документи про відстрочку та за необхідності можуть проходити ВЛК. Проте вони можуть бути мобілізовані недобровільно. До таких громадян належать:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

заброньовані на період мобілізації та на воєнний час у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України за:
1) органами державної влади;

2) іншими державними органами;

3) органами місцевого самоврядування;

4) підприємствами, установами та організаціями;

жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, бабуся чи рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також при забезпеченні національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії проти України під час дії військового стану;
жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, бабуся чи рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції з числа:
1) військовослужбовців або працівників утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, загиблих або зниклих безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення;

2) працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до забезпечення проведення антитерористичної операції та загинули або зникли безвісти при забезпеченні проведення антитерористичної операції безпосередньо в районах та в період її проведення;

3) осіб, які загинули або зникли безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення у складі добровольчих формувань, які були утворені чи самоорганізовані для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, за умови, що надалі такі добровольчі формування були включені до складу створених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів;

4) осіб, які загинули або зникли безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення у складі добровольчих формувань, які були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, але надалі такі добровольчі формування не були включені до складу утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, та виконували завдання антитерористичної операції у взаємодії із створеними відповідно до законів України військовими формуваннями та правоохоронними органами.

Нещодавно ми розповідали, чи чоловік може без довідки ТЦК переоформити майно.

Також “Стіна” повідомляла, хто може розраховувати на відстрочку від мобілізації з 1 лютого.

Ще ми писали, що буде з мобілізацією.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці не можуть повірити: з 1 лютого мобілізація буде добровільною – що відомо