facebook

Пост допомоги фронту. Чи можна подарувати життя на Великдень. Прошу про максимальну інформаційну підтримку – лайк, “+” в комметаріі.

Пост допомоги фронту. Чи можна подарувати життя на Великдень. Нас має бути багато – тоді все вийде.

Я став боятися дзвінків і повідомлень з рідної бригади. Боятися того, що там будуть слова “ще один”. З березня місяця у нас в 10 Гірсько- Штурмова Бригада 11 загиблих і 11 поранених.

І не тому, що вони не вміють воювати. Не тому, що не вміють берегти себе.

Зараз це одна з зон, яку росія вибрала як “точку смертельного тиску”. Саме тому на “ту сторону” завели відморожений батальйон “Сомалі”. Саме тому там зараз максимальна концентрація “приїжджих фахівців”, добре оснащених, натренованих, націлених на одне – вбити за будь-яку ціну.

Арсенал засобів вбивства надзвичайно широкий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Звичайно, це обстріли. Масовані стрілецькі, мінометні та артіллерійські. Але не вони забирають більшість життів.

Це снайперські групи, озброєні кращими зразками зброї, які працюють з різних дистанцій.

Це дистанційне мінування мінами ПОМ-2. Це така заборонена штука, яка закидається з бойового дрона (рідше), або за допомогою гранатомета (зручніше і частіше). Вона стає на бойовий взвод, і розкидає розтяжки. І ти можеш нарватися на неї навіть там, де чужої міни не має бути по визначенню.

Це снайперські, професійні розрахунки ПТРК. В одному з епізодів бригада втратила бійця, коли группа з кількох людей пересувалася по безпечній зоні за своїми позиціями.

Російський розрахунок, з засідки, не пошкодував дорогої протитанкової ракети для ураження маленької групи піхоти. Це не мало ніякого тактичного сенсу. Тому, що мета була одна – вбити будь-яку ціну.

Це виходить за рамки звичайної війни. Це така людоїдська форма тиску. Навіть не на бригаду. На Україну. Вбивати не рахуючись із засобами. Щоб зростав рахунок втрат. Постійно.

З огляду на те, що цей район під Горлівкою – Зайцеве-Шуми-Новгородське, перетворили в “пекельну зону” – ми вжили заходів.

Разом з Serg Marco (на зараз – забанений) і групою інженерів-волонтерів Геннадієм Машинсоном, на зібрані нами з вами кошти ми встановили комплексну систему оперативно-тактичного спостереження для одного з батальйонів. Вона дозволяє вести цілодобовий дистанційний контроль за зоною відповідальності, мінімізує ризик для спостерігачів, і дозволяє вчасно реагувати на дії противника.

Скоро така ж система буде встановлена ​​в ще одному батальйоні. А за нею і в третьому.

Але нашій системі не вистачає важливого компонента. Це конче необхідний елемент повітряного спостереження. Малопомітний, але з великим ресурсом. Працюючий в денному, нічному і тепловому режимах. Що не піддається активній роботі їх РЕБ (що зараз є головною проблемою).

І ми знайшли це рішення. Відповідне по всіх параметрах. Включаючи РЕБ.

Більш за те. Це рішення дешевше дотеперішніх приблизно на 50%.

Проте, з усім комплектом воно обійдеться нам приблизно в 220 тисяч гривень (але на 20% дешевше його ринкової ціни).

Це не примха. Це не “прикольний дивайс”. Це те, що дозволить виявляти снайперські групи, розрахунки ПТРК, ДРГ, групи дистанційного мінування, переміщення живої сили і техніки, засідки і будь-яку активність. І працювати на випередження. У складі системи спостереження.

Це не панацея. Але ризик для тих, хто стоїть на “нулі” буде знижено більш ніж відчутно. Особливо в комплексі з нашою системою.

Чим швидше ми його передамо бригаді – тим менше у мене, і у вас буде скребсти предчуття при дзвінках “звідти”. І перед читанням зведень з фронту.

У неділю Великдень. Саме час зробити головні добрі справи.

Врятувати хоча б одне життя – найдорожче з добрих справ. Найголовніше. Більше не буває. А якщо не одне – багато життів?

Тих, хто дає нам змогу святкувати і просто жити? Це самий той випадок. Головної доброї справи.

І навіть якщо ви агностик, і цієї неділі для вас не більше ніж вихідний – я знаю, що ви точно вірите в тих, хто зараз на війні. І в те, що їх теж треба захищати, так як вони – нас.

Разом у нас вийде, як завжди. Це буде кращій подарунок на Великодній тиждень. Паски, які зараз тисячами везуть на фронт – коштують не більше 100 гривень. Це чудова традиція. Але в нашому випадку – це куди більш цінне. Тому що хтось не загине. І повернеться додому.

Реквізити Сержа Марко (Александра Карпюка) – нижче. Так само прошу про максимальну інформаційну підтримку – лайк, “+” в комметаріі (або коментар) і репост. Прошу взяти до груп. Нас має бути багато – тоді все вийде.

Слава Україні!

Приватбанк

5363 5423 0898 4013

Карпюк Александр

Биткоин кошелек 1KbiWLu1JPoMmw2DE7fkSEz79WjT2MZ4pK

Paypal

[email protected]

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пост допомоги фронту. Чи можна подарувати життя на Великдень. Прошу про максимальну інформаційну підтримку – лайк, “+” в комметаріі.