facebook

Ексрадник Путіна назвав можливі час та місце вторгнення Росії до України

Висока ймовірність вторгнення РФ до України може виникнути після липня 2021 року.
Про це в ефірі шоу “Право на владу” 6 травня заявив ексрадник президента Росії Володимира Путіна (2000-2005 рр.) Андрій Ілларіонов.

“Починаючи з липня, коли закінчуються натовські маневри в Європі, і коли, можливо, буде добудований “Північний потік-2”. А найбільш висока ймовірність – не гарантія, але ймовірність – виникає під час проведення маневрів “Захід-2021″. Але я б ще хотів звернути увагу на місце: досить імовірно, це Північна Таврія. Це місце, де проходить русло Північно-Кримського каналу, який йде до Криму. Вже неодноразово російська сторона розгортає пропагандистську кампанію щодо гуманітарної катастрофи, що розвивається в Криму через те, що туди не надходить вода. Ця територія – її досить легко зайняти, і потім її дуже легко утримувати”, – каже Ілларіонов.

Крім того, за його словами, що “це може забезпечити прісною водою Крим, там розташована Південноукраїнська атомна електростанція і низка інших електростанцій, які сьогодні забезпечують третину електроенергії України”.

“Це означає третину економічного потенціалу країни. Крім того, самий захід – це Кінбурнська коса, біля якої відбувалося чимало битв в 18-19 століттях. Якщо там опиняться війська окупанта, тоді весь Дніпровсько-Бузький лиман виявиться замкненим. І тоді два найбільших порти України – Херсон і Миколаїв – разом з суднобудівними та судноремонтними заводами зупиняться. Якщо ж агресор зробить те, про що пишуть російські ЗМІ, а саме захопить 80-кілометрову смугу від Очакова до Одеси, то це реальна загроза втрати України виходу до Чорного моря”, – додав ексрадник Путіна.

Водночас народна депутатка від “Слуги народу”, голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук назвала подібні висловлювання залякуванням.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я вважаю, що це нерелевантна подача інформації. Якби тут серед нас був уповноважений Міноборони або ЗСУ, який би міг зараз пояснити людям, які проживають на південному напрямку, які хвилюються і чують такі слова і таку подачу інформації, тоді б я вважала, що це дискусія. Зараз це виглядає як елемент пропаганди. Я перепрошую, з усією повагою. Я дуже хотіла б, що коли ми подаємо щось щодо наступу Росії, ймовірного наступу, агресії, захоплення, відрізання від Чорного моря і так далі, ми маємо мати баланс. Бо наразі це не виглядає збалансовано – це виглядає лише як залякування. Маючи інформацію, яку подає нам Міноборони і штаб ООС, – вона не відповідає на сьогодні тій інформації, яку подає пан Ілларіонов”, – зауважила Верещук.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ексрадник Путіна назвав можливі час та місце вторгнення Росії до України