facebook

В Україні відбулося масштабне оновлення “Дії”: Які послуги Доступні Вже зараз

В Україні відбулося масштабне оновлення “Дії”: Які послуги Доступні Вже зараз

Президент Володимир Зеленський во время Diia Summit 2.0 заявил, что Україна – це перша країна в мире, де цифрові паспорти ма ють таку ж Юридична силу, як и паперові. “Низка документів – в смартфоні, можлівість зареєструваті новонароджених дитину – в смартфоні, можлівість Изменить місце реєстрації – в смартфоні. Усе в смартфоні. Загаль, запущено десятки онлайн-послуг. Портал и застосунок Дія, Якими корістуються сегодня понад 10 миллионов громадян України”, – заявивши Зеленський.

За оцінкамі експертів, реалізація ініціатив за напрямком цифрової економіки может принести Україні до 110 мільярдів долларов за 10 років, заявивши прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За его словами, использование цифрових технологій у бізнесі пріскорює его розвиток у 2-3 рази. Тому для України це можлівість пріскорітіся та війтів на новий рівень розвитку економіки.

Віце-прем’єр-міністр – министр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначилися, что Україна Вже становится Зручне сервісом. ВІН кож рассказал-етичні проблеми революційні онлайн-послуги, Якими Відтепер українці зможуть користуватись без Зайве довідок, папірців та відвідування держорганів.

“Мінціфра продолжает будуваті цифрову державу, створюючі Унікальні онлайн-сервіси та революційні проекти. До 2024 року Плануємо перевести 100% публічніх послуг в онлайн. Будь-яка послуга від держави буде доступною за кілька хвилин и не віходячі з дому. А вместо десяти кабінетів – один портал – Дія “. – сказавши Федоров.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі в застосунку та на порталі “Дія” для українців Доступні Такі послуги:
Зміна місця реєстрації онлайн . Для цього потрібна лишь ID-картка, 10-15 хвилин на Заповнення заяви в Дії й онлайн-підтвердження власника житла. Послуга Вже доступна для жителей Киева, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Кривого Рогу и Маріуполя. За рік послугу планується пошіріті на всю країну. Такоже запущена реєстрація права власності за онлайн, Завдяк чому й доступна зміна місця реєстрації в декілька кліків.

Автоматична реєстрація ФОП . Відтепер Відкрити власний бізнес можна автоматично онлайн, без участия держреєстратора. Заявка на Відкриття ФОП Одразу Надходить у реєстр фізосіб-підприємців. Потрібно 10-15 хвилин на Заповнення заяви и менше чем 2 секунди на ее обробка.

Сплата податків та Подання декларацій . Процес Подання декларацій спроста: вместо двох сторінок та понад 30 полів (з якіх нужно знаті, де правильно заповнюваті) тепер достаточно відповісті лишь на 4 запитання та внести суму доходу для розрахунку єдиного податку. Система сповіщень нагадуватіме про ГРАНИЧНІ дати Подання декларацій та Сплата податків.

Дія.Підпіс – електронний підпис у смартфоні . Тепер можна підпісуваті будь-які документи, отрімуваті держпослугі безкоштовно просто з телефону у кілька кліків.

NFC-Авторизація . У Дії тепер можна авторізуватісь, пріклавші ID-картку до смартфону. 30 секунд и в застосунок підтягнуться всі документи та згенерується електронний підпис.

Статичність QR-код. Тепер не обов’язково ксеріті копії документів чи заповнюваті бланки. Например, заселяючісь у готель чи оформлюючі кредит у банку. С помощью статичного QR можна ділітіся необхіднімі документами онлайн. Бізнесу НЕ нужно делать технічну інтеграцію та купуваті обладнання – нужно в кабінеті на порталі Дія згенеруваті QR-код та Роздрукувати его. Людина сканує QR-код та дает згоду на Поширення документів. Важліво, что компанія НЕ зможу Вимагати від клієнта додаткові копії документів и надлішкові копії Даних. Такоже у “Дії” можна Побачити Історію шерінгів: коли, скільки разів и з ким діліліся цифровими копіямі документів.

Нові будівельні послуги . Для класу НАСЛІДКІВ СС2 / СС3 – електронний Дозвіл на виконання будівельних робіт та електронний сертифікат про Прийняття в експлуатацію; автоматична реєстрація декларації про початок виконання будівельних робіт для об’єктів класу НАСЛІДКІВ СС1; онлайн-відавання будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

E-петіції. Українці зможуть створюваті, переглядаті та підтрімуваті електронні петіції на порталі “Взаємодія” або в застосунку Дія. Це перший етап запровадження Електронної демократії в Україні.

Заміна водійського й Оновлений розділ “Штрафи” . Подати заявку на нове посвідчення в “Дії” можна за 5 хвилин. Такоже для тих, у кого є водійське посвідчення, шкірних годину “Дія” оновлюватіме розділ “Штрафи”. Такоже станут доступними штрафи, віпісані патрульної. Если будут Нові, то смороду Одразу там з’являться, а застосунок надішле Сповіщення. За 5 днів до Закінчення терміну оплати “Дія” нагадає про несплачених штраф, віпісаній патрульної.

Подання заяви на Намір отріматі пільгову іпотеку для внутрішньопереміщеніх осіб . Доступний кредит на житло переселенців, Які постраждало через російську агресію в Криму та на сході України. Кредит – на 20 років під 3% річніх. Заяву можна подати на порталі “Дія” за 10 хвилин.

Сплата адмінзбору онлайн . Потрібно буде навести камеру в Дії на QR-код біля Реєстратора. Квитанція буде сформована автоматично. 2 кліка замінять 2 візітів. Доступна в Одесі, Хмельницькому та Рівному, послуга поступово буде масштабуватісь на всю Україну.

Реєстрація Операторів потужного Сайти Вся . Тепер можна автоматізуваті весь процес – реєстрація через портал “Дія” позику 1 хвилину. Потужності Сайти Вся – це будь-яке обладнання для виробництва, зберігання або транспортування харчових продуктів. Від бджільництва, кав’ярні або МАФу з Морозива до вантажівок-холодильників та торговельних мереж супермаркетів.

Нагадаємо, у квітні министр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував з’явиться на порталі та в застосунку “Дія” новой послуги для українських підприємців – Сплата податків та Подання декларацій через “Дію”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні відбулося масштабне оновлення “Дії”: Які послуги Доступні Вже зараз