facebook

Працюючим пенсіонерам перерахують виплати заднім числом: якою буде надбавка

Працюючим пенсіонерам перерахують виплати заднім числом: якою буде надбавка 

Пенсійний фонд з 1 червня перерахує виплати працюючим пенсіонерам. Традиційно перерахунок проводиться в квітні, але в цьому році цю дату перенесли. Зокрема, пенсії перерахують тим громадянам, хто працює вже два роки після призначення виплат, і чий стаж за цей час став більше на 24 місяці.

Перерахунок працюючим пенсіонерам проводиться кожні два роки. Частині українських пенсіонерів перерахували виплати з 1 квітня. Це торкнулося тих, хто має наднормативний стаж. Близько півмільйона працюючих пенсіонерів в Україні отримали надбавку до виплат від ПФУ в розмірі 2%.

З 1 червня 2021 року Пенсійний фонд проведе перерахунок виплат працюючим пенсіонерам, які були призначені в період до квітня 2019 року. Право на перерахунок визначає страховий стаж, набутий на 1 березня 2021 року.

Працюючим пенсіонерам перерахують виплати заднім числом: якою буде надбавка з 1 червня

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2020 році були внесені зміни до процедури подачі документів в Податкову службу, що призвело до певних збоїв в роботі Пенсійного фонду України. Якщо на перше березня 2021 року у пенсіонерів було в наявності два роки робочого стажу після виходу на заслужений відпочинок, вони могли розраховувати на підвищення виплати. Однак інформація в Податкову службу в 2020-2021 роках стала доходити пізніше, тому дані всіх працюючих пенсіонерів України просто не встигли обробити, через що перерахунок був перенесений на червень.

Перерахунок стосуватиметься двох попередніх місяців, а це значить, що працюючі пенсіонери у червні отримають надбавки за травень і квітень. Нагадаємо, що індексація виплат усім пенсіонерам без винятку проводилася з 1 березня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Працюючим пенсіонерам перерахують виплати заднім числом: якою буде надбавка