facebook

Суддю, який не покарав за п’яне водіння студентку, що захищала Басту, відправили в почесну відставку

Суддю, який не покарав за п’яне водіння студентку, що захищала Басту, відправили в почесну відставку

Вища рада правосуддя (ВРП) 27 травня відправила в почесну відставку суддю Печерського райсуду Києва Володимира Карабаня, який звільнив від покарання за керування у стані сп’яніння доньку колеги Анастасію Констінтінову. Тепер він отримуватиме довічне грошове утримання – до сотні тисяч гривень щомісяця.

Про це повідомив експерт Реанімаційного пакету реформ, кандидат юридичних наук Михайло Жернаков у Facebook. Він підкреслив, що йдеться про дівчину, яка називала українців бидлом, стала на захист російського репера Басти й виправдовувала окупацію Криму.

За словами юриста, на початку травня він звертався до Вищої ради правосуддя із дисциплінарною скаргою щодо нетверезого водіння Константінової. Проте там не покарали суддю, а “винагородили, відправивши в почесну відставку”.

Володимир Карабань та Анастасія Константінова

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тепер Карабань до кінця своїх днів буде отримувати з наших із вами грошей довічне грошове утримання, розміром десь 100 тис. грн. на місяць. Також збереже за собою звання судді і зможе претендувати на посади в судових органах і визначати, кому бути суддею, а кому – ні”, – пояснив Жернаков.

Він нагадав, що на рахунку судді й інші не менш скандальні рішення, адже Карабань також:

  • “відмазав приблизно 50 інших п’яних водіїв;
  • надав доступ ГПУ до телефону журналіста Івана Верстюка, який писав про доньку “діамантових прокурорів”;
  • повернув Владиславу Каськіву паспорти;
  • не дозволив заарештувати рахунки дружини судді Ємельянова в Ліхтенштейні тощо”.

“Найцікавіше, що заяву про відставку в красиве життя за наш із вами кошт ВРП розглянула суперблискавично, буквально за кілька днів. А от нашу скаргу чомусь ні. А, ще Карабань – представник цілої суддівської династії. Дядько – колишній суддя Вищого господарського суду. Його колишня дружина Яна Карабань – суддя госпсуду Києва. А двоюрідний брат Владислав Сулім – суддя Північного апеляційного господарського суду”, – розповів Жернаков.

Карабань звільнив від покарання за керування у стані сп’яніння Анастасію – доньку судді Печерського райсуду Крістіни Константінової

Зауважимо: на сайті Судової влади України зазначається, що матеріали щодо звільнення з посади за загальними обставинами Карабаня і ще одного судді Вища рада правосуддя розглянула 27 травня. На підставі цього ВРП вирішила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку суддів: Джулая Олександра Борисовича – з посади судді Одеського апеляційного суду та Карабаня Володимира Миколайовича – з посади судді Печерського районного суду міста Києва.

“У Вищій раді правосуддя відсутні дисциплінарні справи щодо вказаних суддів та не встановлено підстав для зупинення розгляду їхніх заяв про відставку. Судді мають достатній для звільнення у відставку стаж роботи, визначений на підставі статей 116, 137 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, а також абзацу четвертого пункту 34 розділу ХІІ “Прикінцеві та перехідні положення” цього закону”, – йдеться у повідомленні.

Скриншот посту

Скриншот

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Суддю, який не покарав за п’яне водіння студентку, що захищала Басту, відправили в почесну відставку